Åpent brev til dere over 60

Hvis vi unge hadde skrevet leserinnlegg, hva ville vi sagt om de godt voksnes favorittprogrammer?

STADIG FLERE NORDMENN over seksti år bruker tid og frimerker på å skrive leserbrev til landets avisredaksjoner - fordi de ønsker å fortelle folk at de ikke forstår humoren til Harald Eia eller Kristopher Schau. «Dette er da ikke morsomt!» «Nå er grensen nådd!» «Jeg nekter å betale lisenspenger!» Osv, osv.

DET ER SELVFØLGELIG fristende å be dere om å investere i en fjernkontroll. Eller be dere om å bruke denne ene halvtimen i uka til å strekke litt på beina, gå inn på kjøkkenet og lage dere noe godt til kvelds. Men det er ikke det jeg skal si denne gangen. Jeg vil i stedet vise dere hvordan avisenes leserbrevspalter hadde sett ut dersom jeg og mine jevnaldrende venner hadde vært like flittige brevskrivere som dere:

- TORE RYEN BØR fradømmes retten til å lage fjernsynsunderholdning for all framtid! Hans seneste makkverk, «Holms,» faller inn under den nye sjangeren sexfiksert familieunderholdning . Dette er den mest pubertalt pinlige og irriterende serien jeg har sett siden «Karl og Co!»

- Har TVNorges programsjef suicidale tendenser? Hvordan kan man ellers klare å plassere Arve Juritzen i programlederstolen i tre programmer etter hverandre på søndagskvelden?

- Jeg hater «Pantertanter!» Og «Steve!»

- Hvem har bestemt at alle nordmenn har lyst til å se nærbilder av siklende langrennsløpere og skiskyttere hele dagen lang, bare fordi noen arrangerer et skitreff i Salt Lake City?

- «Hodejegerne» er et helt elendig programkonsept! Alle programmer med Tande-P i hovedrollen er like gørrkjedelige!

- Hva i all verden har et helkommersielt pengespill som Lotto på NRK å gjøre? Bort med det!

- Jeg har ikke ledd én eneste gang av «Du skal høre mye!» Få det bort!

OG DESSUTEN: Dorthe Skappel er en sladrekjerring med for høyt klesbudsjett, Oddvar Stenstrøm er en reaksjonær tullebukk som ikke klarer å ha mer enn én tanke i hodet om gangen, tv-prest Egil Svartdal har fjernet siste rest av sympati jeg hadde for kirken, Gry Molvær i «Schrødigers katt» bruker for mye sminke, UEFA Champions League har altfor mye sendetid og «3 gode naboer» må være den dårligste ideen TV2 har hatt siden såpeserien «Sommerfugl.»

Men «Stereo» er bra.

SÅNN. DER VAR DET SAGT. Jeg lover på tro og ære at dette var siste gangen jeg skal plage dere over 60 med mine helt personlige tv-meninger. Lov meg det samme. Vær så snill.

Artikkelforfatteren er journalist i Dagbladet FREDAG.

UNGT INNLEGG: - Tore Ryen bør fradømmes retten til å lage fjernsynsunderholdning for all framtid, mener artikkelforfatteren.