Åpent brev til Eivind Reiten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPSJONSSAKEN: Jeg har jobbet i Norsk Hydro i 36 år uten å skrive brev til de generaldirektører som i denne tiden har vært i selskapet. Nå finner jeg – dessverre – grunn til det. Styret har foreslått at du skal få 27,8 millioner kroner, og sammen med 34 andre direktører skal Norsk Hydro punge ut med 220 millioner kroner – eller nesten en kvart milliard kroner. Jeg vet at det er Styret som har det formelle ansvaret for denne beslutningen. Jeg vet også at hovedkritikken bør gå mot styreformann og resten av styret, men jeg vet også at du i høy grad har vært med på å danne denne beslutningen i praksis. Skal en tro avisene så har du til og med argumentert for å få mer.

En tid trodde jeg kanskje at du og de andre direktørene ikke hadde «høye» nok sosiale antenner til å forstå at dette er galt. Jeg var en tid usikker på om du ville forstå at de fleste av dine ansatte i høy grad vil kritisere dere for dette, men så leser jeg i avisene at du skal ha sagt noe slikt som at «det blir tre dagers bråk og så går det over». Dersom en skal stole på avisene, har du altså visst at det ville bli bråk, men likevel vært villig til å gjennomføre dette. Selv om det gir dere direktører og ikke minst Norsk Hydro som selskap negativ omtale, har du tilsynelatende ivret for dette. Det er svært skuffende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer