Åpent brev til Grete Faremo

En stor andel av årets kull nyutdannede politifolk har ikke fått arbeid - til tross for målsettinger om styrking av politiet etter 22. juli.

HÅP: «Er det håp om å få komme ut i gatene å utføre de oppgavene vi er utdannet for — eller må jeg finne meg noe annet å gjøre», spør artikkelforfatteren Grete Faremo (bildet). Foto: Benjamin A. Ward
HÅP: «Er det håp om å få komme ut i gatene å utføre de oppgavene vi er utdannet for — eller må jeg finne meg noe annet å gjøre», spør artikkelforfatteren Grete Faremo (bildet). Foto: Benjamin A. WardVis mer
Debattinnlegg

Vi hørte på dine velvalgte ord under den høytidelige avslutningsseremonien i Oslo rådhus for årets avgangskull fra Politihøgskolen. I ettertid har de fått en litt annen klang for oss da få i avgangskullet er på vei ut i gatene i dag.

Vi håper virkelig du føler et ansvar for dette misforholdet mellom politisk vedtatt utdannelseskapasitet og bevilgninger for tilsvarende stillinger - som alle er enige om at trengs.

En svært stor andel av årets kull med nyutdannede politifolk har ikke fått seg arbeid. Dette til tross for klare målsettinger om styrking av politiet de siste årene og spesielt etter 22. juli. Folk er blitt lovet mer synlig politi i gatene. I tråd med dette ble kapasiteten på politiutdannelsen øket ved opprettelse av en ny skole i Stavern for tre år siden.

Frustrasjonen er stor blant de mange som ikke får tilbud om relevant arbeid, selv med gode resultater og stor geografisk fleksibilitet.

Det er et klart politisk ansvar å sørge for at denne kapasiteten blir nyttiggjort. Det er også et politisk ansvar overfor den enkelte som har valgt denne utdannelsen. Disse sitter nå arbeidsløse med studielån og et stort ønske om å komme i gang med det arbeidet de er utdannet for, en fortvilet situasjon i forhold til bo og levekostnader.

Som nyutdannet, topp motivert politijente ønsker jeg å vite hva som konkret vil bli gjort for å rette opp i dette misforholdet. Er det håp om å få komme ut i gatene å utføre de oppgavene vi er utdannet for - eller må jeg finne meg noe annet å gjøre?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.