DEBATT

Våpeneksport:

Åpent brev til Venstre

En ny regjering må stanse all eksport av militærmateriell og strategiske varer til landene som deltar i den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen og styrke regelverket for eksport.

I REGJERINGSFORHANDLINGER: Venstres nestleder Ola Elvestuen og leder Trine Skei Grande. Her ved en tidligere anledning.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I REGJERINGSFORHANDLINGER: Venstres nestleder Ola Elvestuen og leder Trine Skei Grande. Her ved en tidligere anledning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Tuva Krogh Widskjold, Leder i Changemaker, Øystein Kolstad Kvalø, Leder i Press, Line Hegna, Kommunikasjonssjef Redd Barna, Lisa Sivertsen, Leder for seksjon politikk og samfunn, Kirkens Nødhjelp

Kjære Trine Skei Grande, Terje Breivik og Ola Elvestuen.

Vi vet at dere har mange viktige kamper som skal tas på Jeløya. Vi tillater oss likevel å sende dere en kort, men viktig oppfordring nå regjeringsforhandlingene går mot slutten:

Venstre må kreve at regjeringen stanser all eksport av militærmateriell og strategiske varer til alle landene som deltar i den Saudi-ledede koalisjonen som kriger i Jemen. Og dere må kjempe for å styrke regelverket for eksport.

Her er hvorfor:

1. Venstres egen politikk

Venstre er et parti som kjemper for strengere våpeneksportkontroll. Dere har ved flere anledninger krevd en strengere føre-var praksis på all eksport til landene som kriger i Jemen, både på Stortinget og i andre kanaler.

Dere har et sterkt partiprogram som vil sidestille kravene til A- og B-materiell, og ha forbud mot salg av militært materiell til autoritære regimer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer