KOMMENTARER

Åpent mytteri i Ap

Det bemerkelsesverdige ved maktkampen i Arbeiderpartiet, er at den er mer alvorlig enn medietrykket gir inntrykk av, skriver Geir Ramnefjell.

Tegning. Finn Graff
Tegning. Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland-konflikten sto på som verst på slutten av 90-tallet, var den overalt. Jeg husker faren min forklarte det for meg omtrent slik: «De er fullt opptatt med å slå hverandre med flat hånd, så det ikke skal synes.»

Nå slår de hverandre med flat hånd igjen. Til middels interesse fra pressen. Maktkampen i Arbeiderpartiet, som begynte i kjølvannet av valgkampen og fortsatte videre med varslersakene mot Trond Giske, ruller videre. Eller skal vi si; den rusler og går, og er blitt en slags ny normaltilstand.

Og tilstanden er ikke god. Den lover på ingen måte godt for framtidig politikkutvikling og partibygging. Maktkampen er nå egentlig et åpent mytteri.

Etter at Trond Giske mistet tilliten og vervet som nestleder, er det tre personer i toppledelsen av Arbeiderpartiet. En skulle tro disse tre gjorde alt de kunne for å forsøke å lappe sammen partiet. Men se bare hva den ene av dem, partisekretær Kjersti Stenseng, nylig sa til Adresseavisen. Spørsmålet var om hun framover ser seg selv som den «nye lederskikkelsen på venstresiden i Ap»:

«Hvis det ligger i det å tydeliggjøre Ap’s profil på venstresiden, så er svaret «ja». Jeg er opptatt av frustrasjonen rundt avstand til makten. Jeg er opptatt av distrikts- og landbrukspolitikk. I mange saker står jeg veldig nær de som føler på stor frustrasjon nå, også internt i partiet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer