Aper etter Monkees

THE PREFAB FIVE: TV3 arranger audition og setter sammen sin egen popgruppe. På ordentlig. Blir de norske Spice Girls?

Programmet er best når det er tett på produksjonsprosessen, med kommentarer fra produsenter og andre: «De er litt sånn karaoke alle sammen, synger veldig mye hele tida. Og med en egen oppfatning av timing.» Eller fra en betryggende fotograf: Dette går bra. Pene mennesker gir pene bilder.

Produksjonen er også sympatisk i at den ikke veltet seg i skuffelsen fra de vrakede, og i en viss skjerming av sterke meldinger fra juryen: Vi måtte bare gjette hvem de snakket om, og det holder en våken foran skjermen. Men vi kunne godt blitt mer kjent med deltakerne. Mer innsikt i stedet for grundig reportasje om vaskemaskintakling hadde vært bra. Serien skal slutte med at gruppa, ennå uten navn, skal varme opp for Westlife foran 7500 publikummere. Det er det bare noen uker og noen hundre dansetrinn til.

Og så er det selvsagt morsomt å få popgruppas tilbakemelding på seriøse musikkkommentatorers synsing om dem på fjernsyn: «Hvor har han der kjøpt hjernen sin hen? På Nille?» Reality-TV strikes back.

GAMMELT KONSEPT: TV-serien «Popstars» på TV3 skal lage popstjerner av fem vanlige ungdommer. Fra venstre: Hanne-Karine Sørby (22), Kjetil Tefke (24), Phung Hang (19), Alf Gunnar Nilsen (19) og Mette Olsson (25).Foto: ESPEN RASMUSSEN