NORSKE OMSORGSARBEIDERE: Disse skal hjelpe norske funksjonshemmede, ifølge Norges handikapforbund. FOTO: SCANPIX/AP
NORSKE OMSORGSARBEIDERE: Disse skal hjelpe norske funksjonshemmede, ifølge Norges handikapforbund. FOTO: SCANPIX/APVis mer

Aper skal hjelpe norske funksjonshemmede

Disse lurte oss i dag.

(Dagbladet.no): 1. april betyr aprilspøker i medieverden — noen forferdelig forutsigbare, andre med en mer intelligent dobbeltbunn.

Den er kanskje ikke så sofistikert, men av en eller annen grunn flirte vi godt av pressemeldingen til Norges handikapforbund om at aper nå skal bli assistenter for norske funksjonshemmede.

- Dette er kanskje ingen fullverdig erstatning for mennesker. Vi har likevel stor tro på at dette kommer til å fungere bra til sitt bruk, sier forbundsleder Arne Lein.

Bare på Twitter
Det er harde tider for mediene, og alle tenker så det knaker på nye forretningsmodeller og distribusjonsformer.

Og mens hipsteravisa VG på sin forside i dag melder om den «nye nett-farsotten Twitter, der kjendisene UTLEVERER seg selv» (og det var ingen aprilspøk), forteller The Guardian at de heretter skal utgi hele avisa si som twittertekster.

Bare sprøyt, selvsagt.

Klassekampen vil ha oss til å tro at regjeringen opphever jagerflykjøpet grunnet kostnadssprekk, og at regjeringen vil gjennomføre en spørreundersøkelse for å kartlegge folks syn på kjøpet.

Dette kunne vært et scoop for avisa, men det blir litt for lett å gjennomskue spøken når avisa ikke presenterer en slik gigantnyhet som oppslag.

Grimasene styrer
Youtube har redesignet på en måte som kommer til å få protestene mot det nye Facebook-designet til å virke som peanøtter.

For noe er da alvorlig galt her?

Opera Softwares nye grimasesensitive løsning er også bra laget:

Skal vi danse, Gisle?
Mange venter på The Pirate Bay-dommen 17. april, og for å korte ned ventetiden forsøker bakmennene seg med en bløff om at Warner nå har kjøpt hele tjenesten.

NRK Beta påstår at de skal legge ned, men når de tagger saken med LOL er den kanskje i overkant lett gjennomskuelig?

Saken til Seher.no om årets «Skal vi danse»-deltakere var derimot ikke så lett å skjønne at var spøk.

For hei, vi skulle gjerne sett Kristen Gislefoss på dansegulvet! Kanskje noen kan starte en Facebook-kampanje.

De 100 beste
Mange rovdyrkritiske bønder satte nok kaffen i halsen i morgen. Avisa Nationen opplyste nemlig at myndighetene skal importere to nye ulver fra Russland for hver eneste ulv som rovdyrmotstandere tar livet av på norsk jord.

Varden i Telemark kunne fortelle at den har installert nettkameraer på offentlige toaletter i Grenland-området, mens Gudbrandsdølen Dagningen lanserte nyheten om at Maihaugen på Lillehammer tilbyr nytt hus til folk som vil donere sin gamle kåk til Maihaugen.

Avisen Tidens Krav på Nordmøre lokket leserne med en sak om Statens vegvesen som søket etter 25 bilister til å teste en ny tunnel mellom Kristiansund og Averøy.

Fortsatt ikke lei? Her er en liste over tidenes 100 beste aprilspøker.

Hjelp oss med flere morsomme aprilspøker i kommentarfeltet under.