Apestreker

Röyksopp konkurrerer mot Basement Jaxx og Ole Sanders fra Asker om årets beste video under morgendagens MTV-utdeling i Barcelona.

LOS ANGELES (Dagbladet): Regissøren og produsenten Ole Sanders fra Asker, som sammen med sine kolleger i produksjonsselskapet Traktor har base i Los Angeles, har laget videoen til låta «Where\'s Your Head At?». Den konkurrerer med Röyksopp under MTV Europe Music Awards 2002.

De to må kjempe mot Eminem, Primal Scream og White Stripes i den gjeve kategorien Årets beste video.

Ole Sanders har i likhet med Röyksopp moderate forventninger.

«Presidenten» vinner

- Eminem er jo presidenten av den siviliserte verden, så han vinner sikkert. Vi har som misjon å spise kanapeer fra samme serveringsfat som Kylie Minogue, og så reiser vi hjem, sier Sanders. Han filmet videoen i Praha i fjor med aper og et salig sirkus.

Da han var ferdig med opptakene, trodde han ikke at han hadde en bra video, men med et godt etterarbeid ble videoen bra - og til slutt nominert i kategorien Årets beste video.

Ros for Madonna-video

Sanders synes konkurrentene er sterke.

- White Stripes\' legovideo er helt unik. Eminem-videoen er morsom. Primal Scream skremmer med et skummelt monster, men Röyksopp-videoen er jeg ikke sikker på om jeg har sett. Men jeg likte de forrige, spesielt Thomas Hillands «Eple», sier Sanders, som beklager at det er mindre musikkvideoer og mer serier som «Jackass» og «Osbournes» som vises på MTV i USA.

Sanders sto også bak den nye videoen til Madonna for James Bond-filmen «Die Another Day». Han har fått god kritikk for videoen fra både medier, fans og bransje. Redaktøren i magasinet Rolling Stone har til og med utropt videoen som sin favoritt.

BASEMENT JAXX SOM APER: - Vi hadde et morsomt bilde der vi hadde puttet ansiktet til en venn av oss på en apekattkropp. Vi hadde ledd mye av bildet og ville prøve å gjøre det på film. Alle sa det var umulig, og det var det for så vidt, kommenterer regissør Ole Sanders.