Apestreker

Banksy har satt Storbritannia på hodet med provoserende kunst. Men fortsatt er det ingen som vet hvem han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER MANDAG ettermiddag og grått i London. På østkanten, i det trendy Hoxton-området, sitter jeg og venter på den beryktede grafittiartisten Banksy. Drikker øl. Lurer på hvordan han ser ut. Fotografen er nervøs fordi Banksy kan være en arrogant jævel. Særlig mot pressen. En gang møtte han opp sammen med seks andre som var kledd helt likt, og så måtte journalisten gjette hvem som var den ekte Banksy. Det gikk dårlig.

I DAG ER HAN MYK som smør. Smiler og beklager at vi måtte vente.

–Jeg kommer rett fra Paris, var rundt og gjorde grafitti der i hele natt. Har ikke sovet, sier han med et gjesp. Han har svart maling under alle neglene. Kledd i saggete bukser, caps, parkasjakke og en møkkete t-skjorte. Det er ikke så mye ved ham som oser glamour. Han virker mer underground her i den nedslitte, brune yndlingspuben sin.

Men Bansky har for lengst kommet inn i varmen til de rike og berømte. I Paris var han på fest med Larry Flynt og Liv Taylor. Blur har hyret ham til å designe coveret til neste album som vil slås opp på to millioner busstasjoner verden rundt. Sjablongavtrykkene hans selger i hundretusen-kronersklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer