Joachim Triers «Thelma»

Åpner filmfestivalen med overnaturlig mystikk

Joachim Trier utforsker mørke krefter, religion og skyldfølelse i sin nye film.

TRAILER: Joachim Triers nye film «Thelma» har premiere på norske kinoer 15. september. Video: Motlys / SF Studios Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regissør Joachim Triers nye film «Thelma» åpner den 45. filmfestivalen i Haugesund, 20 august. Filmen er en overnaturlig thriller, hvor temaene kristendom, homofili og skyldfølelse står sentralt.

- Joachim Trier er jo en av våre mest markante filmskapere. Vi er også kjempeglade for å kunne åpne med en norsk film, sier Tonje Hardersen, festival- og programsjef for Filmfestivalen i Haugesund, til Dagbladet.

Trier har avsluttet festivalen flere ganger, men aldri før åpnet den.

Overnaturlige krefter

Filmen forteller historien om Thelma, som nettopp har flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, og som plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen.

Hun holder anfallet skjult for foreldene, og møter også medstudenten Anja, som hun får følelser for som hun ikke tør å anerkjenne. Samtidig blir anfallene farligere og farligere. Så forsvinner Anja sporløst.

Thomas Robsahm, som er filmens produsent, forteller at det å åpne Filmfestivalen i Haugesund er en veldig fin måte å presentere filmen på.

- Vi har brukt veldig lang tid på å gjøre filmen ferdig. Vi startet innspillingen i fjor høst og var ferdig like før jul. Vi har holdt på å gjøre den ferdig helt fram til nå, for det er blant annet ganske mye visuelle effekter i filmen som har tatt sin tid, sier Robsahm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer