ÅPNER FOR ENDRING: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen kan godt være med på å fjerne Kringkastingsrådet. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
ÅPNER FOR ENDRING: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen kan godt være med på å fjerne Kringkastingsrådet. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Åpner for å fjerne omstridt NRK-råd

Thor Gjermund Eriksen innrømmer at rådet kan være problematisk å forsvare.

(Dagbladet): Det kan være på tide å se på nye ordninger, sier Thor Gjermund Eriksen.

NRK-sjefen forteller Dagbladet at han nå åpner for å legge ned det omstridte Kringkastingsrådet, NRKs rådgivende organ. 

- Jeg er åpen for det, ja. Kringkastingsrådet kan være problematisk å forsvare og forklare prinsipielt, men jeg syntes rådet har fungert godt som en offentlig arena, sier Eriksen.

Leder i Kringkastingsrådet Per Edgar Kokkvold er skeptisk til initiativet

I K-rådet behandles klager fra NRKs publikum. Rådet kan gi uttalelser og refs i enkeltsaker, og den siste tida har pornosketsjen i «Trygdekontoret» og Skavlans Åkesson-intervju vært omtalte saker til behandling i Kringkastingsrådet.  

Venstre har nedleggelse av Kringkastingsrådet programfestet i partiprogrammet. Sveinung Rotevatn kaller rådet en dinosaur i medielandskapet. 

- Det er en skapning fra en annen tid. Det er sikkert hyggelig å sitte der å synse om tv-programmer på NRK, men det bør være NRK-sjefen som har det redaksjonelle ansvaret i NRK, og så tar PFU seg av eventuelle overtramp, sier han. 

Dagbladets kulturredaktør, Geir Ramnefjell, støtter Rotevatn.

- Kringkastingsrådet er en anakronisme, en levning fra det politisk styrte NRK. For Thor Gjermund Eriksen og NRK vil det sannsynligvis være en befrielse om det avvikles, men det er selvsagt ikke kringkastingssjefen som bestemmer dette, sier han.