KOMMENTARER

Putins pressekonferanse

Åpner for å styre til evig tid?

Det er bare framtida som teller for Vladimir Putin (67). For, vil han fortsette som president til evig tid? Og hvordan skal han eventuelt få det til?

ET TRIKS I TRYLLE-BOKA?: Vladimir Putin motte den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko på fredag. Foto: AP / NTB Scanpix
ET TRIKS I TRYLLE-BOKA?: Vladimir Putin motte den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko på fredag. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Putins årlige pressekonferanse torsdag illustrerte poenget. Med en henslengt liten kommentar, tilsynelatende tilfeldig, satte Putin det politiske Russland på hodet. Han gjorde ingen ting for å skjule at det var makta selv som talte. Og alle vet at makta, når Putins 4. presidentperiode er over i 2024, vinnes med bare én stemme, Vladimir Putins egen. Dette var ordene som fikk all verdens kremlologer til å stikke hodene sine ut på Twitter torsdag.

- Vel, kanskje de (begrensningene) kan fjernes, sa Putin.

Han snakket - mener mange - om begrensningene som hindrer at en president kan velges for mer enn to sammenhengende perioder, slik grunnloven slår fast. Men den korte setningen var på en måte mer egnet til å tåkelegge enn å klargjøre. For på én måte hadde han sagt at han åpnet for å endre grunnloven med å stryke begrensningen om ikke å sitte i mer enn to sammenhengende perioder. Men heller ikke dagen derpå var det noen av hans talspersoner som presiserte hva han egentlig hadde sagt? Ingen er derfor helt sikre. Fordi tåkelegging er også en hersketeknikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer