HINTER OM COMEBACK: Rowan Atkinson utelukker ikke flere filmer om Mr Bean i framtida. Bildet viser den ikoniske karakteren innta et bedre måltid i filmen «Mr Beans ferie», som kom ut for ti år siden. Foto:  United International Pictures
HINTER OM COMEBACK: Rowan Atkinson utelukker ikke flere filmer om Mr Bean i framtida. Bildet viser den ikoniske karakteren innta et bedre måltid i filmen «Mr Beans ferie», som kom ut for ti år siden. Foto:  United International PicturesVis mer

«Mr Bean»

Åpner for comeback som Mr Bean

Ti år etter forrige «Mr Bean»-film er Rowan Atkinson (62) klar for nye sprell med den komiske karakteren.

(Dagbladet): I 2012 antydet skuespiller Rowan Atkinson at han hadde spilt Mr Bean for aller siste gang.

- Bortsett fra det faktum at dine fysiske evner begynner å avta, synes jeg også at noen i femtiårene som oppfører seg barnslig blir litt trist, sa briten til Daily Telegraph.

FEIRET I LONDON: Rowan Atkinsons Mr Bean-karakter feiret 25-årsjubileet med brask og bram. Selv hevder Bean at «feiringen blir liten». Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer

Nå ser det ut til at Atkinson har endret mening. I et ferskt intervju med Aftonbladet åpner han for nye eventyr som den komiske, klønete karakteren.

«Gamle Bean»

- Jeg har ingen ambisjon om bare å gjøre alvorlige roller fra og med nå, og selv om Mr Bean egentlig er pensjonert skal man aldri si aldri igjen, sier skuespilleren til den svenske avisa.

Han forteller videre at Mr Bean-medskaper Richard Curtis har kommet med en idé om en ny film, som kan komme til å hete «Gamle Bean».

- Det hadde vært morsomt å ha begrensningene som følger med å være «oppi åra» og se hva slags humor man kan få ut av det. Alder kan være veldig morsomt, sier Atkinson til Aftonbladet.

Detektiv-rolle

62-åringen er for tida aktuell i rollen som kriminalkommissær Jules Maigret i den britiske detektivserien «Maigret» på ITV.

TILBAKE PÅ SKJERMEN: Rowan Atkinson dukker opp som den klønete rollefiguren Mr. Bean i tre reklamefilmer for Snickers-sjokoladen. Video: Snickers UK Vis mer

Selv om Atkinson ikke har laget ordinære sketsjer eller filmer som Mr Bean på flere år, har karakteren likevel dukket opp med jevne mellomrom.

Blant annet var Mr Bean med i et knippe reklamefilmer for Snickers i 2014. Før det var han å se under åpningsseremonien til OL i London i 2012.

Da karakteren hadde 25-årsjubileum for to år siden, ble det markert med en parade gjennom Londons gater.

I 2007 kom den andre og (foreløpig) siste filmen om Mr Bean, nemlig «Mr Beans ferie». Den kom ut nøyaktig ti år etter sin forgjenger, «Bean».

På det personlige plan ble Atkinson skilt for to år siden. Han og Sunetra Sastry var gift i 24 år før de tok ut separasjon i 2014 og fullførte skilsmissen året etter. De har to barn sammen.