Åpner for Frost

Aggie «Frost» Petersons samarbeid med sine venner i Röyksopp vil være gull verdt når det nye albumet «Melodica» skal ut på det engelske markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les anmeldelsen

Tromsø-gutta Torbjørn Brundtland og Svein Berge har produsert to spor på den nye Frost-plata. Singelen «Running Boy» er helt og holdent produsert av Röyksopp-gutta. «Half-Whole» er blitt til i samarbeid med Per Martinsen, som har produsert resten av «Melodica». Dette er den 27-årige Tromsø-kvinnens første album siden debuten med «Bedsit Theories» i 1998.

- Universal ville sikkert sette et svært Röyksopp-klistremerke på coveret, men det var ikke aktuelt. De er vennene mine, så det er ikke noe kynisk spill fra min side, sier Aggie, som har kjent Torbjørn Brundtland siden de gikk på videregående skole sammen.

- Vi gikk i samme klasse i samfunnsfag. Læreren hatet oss, for vi kom alltid for seint til timen. Men se nå! humrer Aggie.

Døråpner i England

Gjennom sin egen label FrostWorld Recordings jobber Aggie med å få «Melodica» lisensiert til et engelsk selskap for snarlig utgivelse der. Samarbeidet med Röyskopp er gull verdt som døråpner i det stadig mer norskvennlige engelske markedet.

- Röyksopp er både coole og anerkjente i undergrunnen. Navnet deres er nok til at både magasiner og platekjøpere kommer til å interessere seg. Selv ville jeg vært veldig klar for å sjekke ut en artist som var blitt produsert av Röyksopp, sier nyhets- og anmelderredaktør Chris Blue i det ledende elektronika/klubbmusikkmagasinet Jockey Slut.

I sitt siste nummer har det engelske bladet intervjuer med Bjørn Torske og Ralph Myerz & The Jack Herren Band, som begge har linker til Röyksopp fra miljøet rundt Mikal Tellé i Bergen.

- Nytt publikum

Virgin-direktør Per Eirik Johansen, som gir ut Röyksopp i Norge, er enig i at Frosts samarbeid med stjerneduoen vil åpne dører i utlandet. Johansen trekker fram to eksempler fra eget selskap:

Anja Garbareks samarbeid med Mark Hollis fra 80-tallsbandet Talk Talk på fjorårets «Smiling & Waving» og det gjensidige samarbeidet mellom nettopp Röyksopp og Kings Of Convenience.

- Samarbeidet med Hollis hjalp Anja mye, særlig i Frankrike. Kings Of Convenience fikk plutselig en hype i klubbmiljøet og et helt nytt publikum ble interessert i musikken deres gjennom linken til Röyksopp. Men samarbeid i seg selv er ikke nok, plata må være bra også, sier Per Eirik Johansen til Dagbladet.

Duoprosjekt

Resten av «Melodica» har Frost laget sammen med kjæresten Per Martinsen. Nils Petter Molvær dukker opp med sin trompet på ett spor, ellers er plata nærmest for et duoprosjekt å regne. Technoringreven Martinsen er da også avbildet inne i CD-omslaget på «Melodica».

- Jeg kunne ikke laget en plate helt selv. Til det er jeg ikke god nok til å programmere. Men det er ikke noe mål å gjøre alt selv heller. Det blir ofte et bedre resultat når man samarbeider. Dessuten er det ensomt å være altfor selvstendig, sier Aggie «Frost» Peterson.

Gode venner: Aggie «Frost» Peterson (27) gjør comeback fire år etter debutplata «Bedsit Theories». - Torbjørn og Svein hadde nok behov for å gjøre noe rart og utforskende, sier Frost om den Röyksopp-produserte singlen «Running Boy».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer