Åpner for «Game of Thrones»-comeback

Og Sean Bean røper mer om hva som kan skje i fantasyserien.

VIL HA MER: Sean Bean mener det er naturlig at Ned Stark vender tilbake til HBO-serien «Game of Thrones» gjennom flashbackscener. Foto: AP/HBO
VIL HA MER: Sean Bean mener det er naturlig at Ned Stark vender tilbake til HBO-serien «Game of Thrones» gjennom flashbackscener. Foto: AP/HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frykten for, og fryden ved, å røpe mer eller mindre sentrale deler av handlingen i «Game of Thrones» har nådd så ekstatiske høyder at serien like gjerne kunne byttet navn til «Spoiler Alert».

For ordens skyld: Det var en spoiler alert. I denne artikkelen røpes spekulasjoner knyttet til seriens videre handling som er å regne som spoliere.  

Siste nytt fra den kanten er at Sean Bean, skuespilleren som i første sesong av serien gestaltet Eddard Stark, ser frem til å returnere til serien og at han ikke nøler med å liste opp mer eller mindre spekulative grunner til at han burde få litt skjermtid igjen.

- Bisarr opplevelse  Det er i et intervju med Vulture at Bean åpner for et gjensyn med karakteren. Ikke i den noe forkortede tilstanden han sist var i, men i form av flashbackscener.

Det er journalisten som nevner muligheten for at serien i sin femte sesong kommer til å vise en serie med flashbacks. Årsaken til det er at Bran, den yngste Stark-karakteren vi følger i serien, kommer til å lære seg å se tilbake i fortiden.

Bean reagerer svært positivt på spekulasjonen. 

- Det hadde vært en bisarr opplevelse, men det hadde vært stort. 

- Åpenbart ikke faren Ifølge skuespilleren er det nok av grunner til at Ned Stark burde vende tilbake til Westeros. 

- Det burde skje, burde det ikke? Jeg har masse uoppgjort i den serien som trenger å bli nøstet opp, sier Bean før han tråkker rett ut i mer spekulativt «Game of Thrones»-farvann. 

- Jeg er åpenbart ikke faren til Jon Snow, og det må jo røpes på et eller annet tidspunkt, må det ikke? Det kunne for eksempel bli røpt i et flashback som Bran har, for eksempel. Det er ikke godt å vite hva de kommer til å gjøre med den delen av historien, sier Bean. 

Nytt kongsemne? Det han refererer til er en av de mest populære og troverdige teoriene fans har om hva som kommer til å skje i bok- og TV-serien. Teorien tar utgangspunkt i at Jon Snows opphav hittil har blitt gåtefullt behandlet. Det legges fram, men belegges aldri ordentlig, at Ned Stark er Snows far - men Ned Stark fastlår det aldri selv.

Ifølge teorien er årsaken til det at Snow ikke er Neds sønn, men derimot barnet til Neds søster, Lyanna Stark, og prins Rhaegar Targaryen.

Det vil i så fall ha en rekke implikasjoner - Jon Snow har med ett god hevd på tronen i Westeros, og hvem vet, kanskje han har et godt håndlag med drager. 

George R. R. Martin har ikke røpt noe som helst om Snows opphav ennå. Dessuten er han grådig lei av at fans maser på at han skal bli ferdig med den neste boka. Den som venter får se. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer