Åpner for likekjønnede dansepar i «Skal vi danse»

Dansk TV 2 åpner for par av samme kjønn, og TV 2 i Norge er heller ikke fremmed for tanken.

VAKTE OPPSIKT: Esben Esther Pirelli Benestad (til høyre) og Ingrid Beate Thompson i aksjon under første konkurransedag i underholdningsprogrammet «Skal vi danse» på TV 2 i 2007. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
VAKTE OPPSIKT: Esben Esther Pirelli Benestad (til høyre) og Ingrid Beate Thompson i aksjon under første konkurransedag i underholdningsprogrammet «Skal vi danse» på TV 2 i 2007. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

y(Dagbladet): Danseprogrammet «Skal vi danse» har vært svært populært i en årrekke både på norsk og dansk TV 2.

Hver sesong har det vært en mann og en kvinne i hvert dansepar, men nå åpner dansk TV 2 for at likekjønnede par kan trå inn på parketten.

- Man kan argumentere både for og imot ideen. Argumentet mot dansepartnere av samme kjønn er at alle, uansett seksuell legning, deltar på like vilkår. Det vil si som mann og kvinne. Et argument for er at tradisjoner skal brytes, sier Thomas Richardt Strøbech, underholdningsredaktør i danske TV 2, til avisen BT.

Strøbech poengterer at flere homofile deltakere har vært med i konkurransen, selv om de har danset med en partner av motsatt kjønn. Nå åpner han for at deltakere kan ha dansepartnere av samme kjønn, hvis deltageren ønsker det.

- Meningene er mange, også i det homofile miljøet tror jeg, men vi er forberedt på enhver tenkelige kombinasjon, sier Strøbech.

- Ikke fremmed å vurdere

Og på spørsmål fra Dagbladet, åpner også TV 2 i Norge for dansepartnere av samme kjønn:

- Dansepar av samme kjønn er ikke noe vi er fremmed for å vurdere i «Skal vi danse,» sier Rolf Wenell, underholdningssjef i TV 2 til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer