HELT: Russel Crowe startet på begynnelsen og hadde ikke noen klar plan med hvor han kom til å ende opp med historien i «Robin Hood». Foto: UIP
HELT: Russel Crowe startet på begynnelsen og hadde ikke noen klar plan med hvor han kom til å ende opp med historien i «Robin Hood». Foto: UIPVis mer

Åpner for «Robin Hood»-oppfølger

Russel Crowe har materiale til 7,5 timer film.

|||CANNES (Dagbladet): Ikke før har Russel Crowe ankommet Cannes før han lanserer muligheten for en oppfølger til årets åpningsfilm, «Robin Hood».

- Da vi satt oss ned for å diskutere denne filmen, endte vi opp med en historie som ville blitt 7,5 timer lang. Det vi har gjort med «Robin Hood», er å starte på begynnelsen og se hvor vi ender opp, fortalte han på den offisielle pressekonferansen i dag.

Og det han har endt opp med, er en forhistorie. En fortelling om hvordan Robin Hood blir en lovløs folkehelt. Ikke, som de fleste andre filmene som mannen fra Sherwoodskogen, hvordan han er det.

Og det er da altså dette Crowe ser for seg å bygge videre på i en eventuell oppfølger, dersom han får med seg regissør Ridley Scott og motspiller Cate Blanchett.

- Selv om det ikke foreligger noen konkrete planer om det i dag, kan det bli noe av. Får vi muligheten, sier jeg topp - la oss gjøre det.

- Vi har fortsatt ikke sett kjærlighetsscenene i skogen, la han til med et skrått blikk mot Blanchett.

Slapp i buestrengen
«Robin Hood» har fått en blandet mottakelse i pressen.

Dagbladets Mikael Godø gir den terningkast tre, og trekker fram nettopp hvordan regissør Scott ser ut til å plutselig ha måttet sette sluttstrek for en film som potensielt kunne vart fem timer til.

Crowe kommenterte ikke anmeldelsene i Cannes i dag, men virket svært fornøyd med det han mente var en historie med bred appell.

- Det finnes et element av Robin Hood i oss alle. Vi liker tanken på at det finnes en person som vil forsvare oss når det går galt her i verden.

Ingen dobbeltrolle
Crowe benyttet også muligheten til å avkrefte et rykte som har henge ved produksjonen i mange år, nemlig det at han på et tidspunkt var tiltenkt både rollen som Robin Hood og Sheriffen av Nottingham.

- Det vi sa, var at vår Robin Hood skulle forkle seg, og at han slik sett ble til andre personer. Så ble dette plukket opp og tolket dit hen at jeg skulle spille begge rollene.

FØRST UT: Russel Crowe og Cate Blanchett åpnet Cannes-festivalen i dag.  Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT
FØRST UT: Russel Crowe og Cate Blanchett åpnet Cannes-festivalen i dag. Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT Vis mer