Åpner for salg av Playboy

Mykpornogiganten sliter med økonomien.

SLITER MED ØKONOMIEN: Playboy taper penger, og åpner for salg av selskapet. Her er en utgave av meksikanske Playboy.  Foto: SCANPIX /AFP/ Ronaldo SCHEMIDT
SLITER MED ØKONOMIEN: Playboy taper penger, og åpner for salg av selskapet. Her er en utgave av meksikanske Playboy. Foto: SCANPIX /AFP/ Ronaldo SCHEMIDT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Til tross for sin ikoniske status i lettkledde damer-markedet, har Playboy hatt det tøft i det siste. I fjor kuttet de 14 prosent av arbeidsstyrken, i et forsøk på å spare penger. I fjerde kvartal i fjor tapte Playboy-selskapet hele 145,7 millioner dollar, ifølge New York Times. 

Omtrent samtidig annonserte Christie Hefner, datteren til Playboy-gründer Hugh Hefner, at hun ville gå av som administrerende direktør og styreleder for Playboy-selskapet.

Hun overtok direktørjobben for Playboy Enterprises, som utgir bladet Playboy, etter pappa Hugh i 1988. Han er fortsatt redaktør for bladet, og fungerer som en slags kreativ direktør. Men nå har han kanskje innsett at det er behov for drastiske endringer for å sikre økonomien i det tradisjonsrike selskapet.

Tidligere denne uka overrasket Playboys nye direktør ved å antyde at Playboy er åpne for å selge selskapet. Det var i en telefonkonferanse med analytikere og investorer at han ble spurt om de var åpne for salg, eller større endringer i bladet, nå når Hefner-familien ikke lenger sitter i direktørstolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer