VIL HA MER SALANDER: Natalie Portman, Keira Knightley, Kristin Stewart og nykommeren Carey Mulligan blitt er blitt foreslått som kandidater til å spille Noomi Rapaces rollefigur Lisbeth Salander. Foto: FILMWEB
VIL HA MER SALANDER: Natalie Portman, Keira Knightley, Kristin Stewart og nykommeren Carey Mulligan blitt er blitt foreslått som kandidater til å spille Noomi Rapaces rollefigur Lisbeth Salander. Foto: FILMWEBVis mer

Åpner for ti Stieg Larsson-filmer

De amerikanske produsentene vil ha mer Lisbeth Salander.

||| CANNES (Dagbladet): De tre svenske Stieg Larsson-filmene er blitt en kjempesuksess. Da sier det seg selv at Hollywood må lage sin egen variant.

Og de sparer ikke på kruttet. Brad Pitt er blitt nevnt som en kandidat til å spille journalisten Michael Blomkvist.

Natalie Portman, Keira Knightley, Kristin Stewart og nykommeren Carey Mulligan er lansert i forhold til å gjenta Noomi Rapaces innsats som Lisbeth Salander.

- Planla ti bøkerNå åpner imidlertid amerikanerne for å gjøre mye mer ut av Larssons helt og heltinne enn det svenskene har gjort.

- Larsson planla opprinnelig ti bøker med Blomkvist og Salander, og han skal ha skissert handlingen for samtlige, sier Søren Stærmose i produksjonsselskapet Yellow Bird til The Hollywood Reporters daglige Cannes-magasin.

- Så det er et potensial der for å forlenge franchisen, legger han til.

Salander blant moskusokserStærmose, som produserte de svenske filmene og også skal co-produsere de amerikanske, og Yellow Bird har sikret seg muligheten til å utvikle disse historiene — dersom Larssons familie tillater det.

Enn så lenge avventer Larssons bror og far, som eier rettighetene til romanene, hvordan de amerikanske versjonene blir før de tillater nye Salander-eventyr

Samtidig fortsetter rettstvisten mellom Larssons enke, Eva Gabrielsson, og Larssons familie. Gabrielsson sitter på det uferdige utkastet til den fjerde romanen i Millenium-serien.

Det eneste produsentene vet om den, er at når den åpner, er Salander i Nord-Canada med 20 inuitter og 20 000 moskusokser, sier Stærmose til The Hollywood Reporter.

- Vi vet ikke hva hun gjør der, men vi har lyst til å finne det ut.

Utkast i sommer«The girl with the dragon tatoo», som «Menn som hater kvinner» heter på engelsk, vil ikke bli en remake av den første svenske filmen, men en ny versjon av den første romanen.

Det første manusutkastet skal være ferdig tidlig i sommer, skriver The Hollywood Reporter.