Åpner gigantisk historieportal: - En julegave til folket

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen jubler for historisk gave.

BLE HEKTA:  Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er fascinert over den nye, gratis nettportalen norgeshistorie.no. - Jeg slet faktisk med å slutte da jeg først begynte å lese, sier kunnskapsministeren til Dagbladet. Foto: Øistein Norum Monsen
BLE HEKTA: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er fascinert over den nye, gratis nettportalen norgeshistorie.no. - Jeg slet faktisk med å slutte da jeg først begynte å lese, sier kunnskapsministeren til Dagbladet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gaven ministeren sikter til, er nettstedet Norgeshistorie.no, som offisielt blir åpnet i morgen.

Kvalitetssikret I fire år har Universitetet i Oslo (Uio) arbeidet med kunnskapsportalen, som nå omfatter 530 artikler om Norges historie - fra steinalderen til i dag.

- Dette er skattekiste til hele nasjonen - helt gratis, sier Tor Egil Førland, instituttleder ved UiO.

- I motsetning til Wikipedia, har UiO faglig kontroll og spesialisert kunnskap. Artiklene er skrevet av omlag 100 historikere, blitt lest av redaktøren og minst en fagekspert til. Nå får hele folket tilgang til Norgeshistorie.no - helt gratis, sier Førland som har ledet styringsgruppa for prosjektet, til Dagbladet.

- Tiårets gave Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mottar gaven på vegne av hele det norske folk fredag ettermiddag på Universitetet i Oslo, sammen med prosjektets største bidragsyter, Fritt Ords direktør Knut Olav Åmås.

- Dette er årets julegave til det norske folk. Kanskje tiårets, sier Røe Isaksen til Dagbladet.

- Norgeshistorie.no er en fantastisk gave - til skoleelever, til lærere, ja, til alle historieinteresserte og til folk flest. Dette er en nettside man kan slå opp i, kose seg med og fordype seg i. Jeg slet faktisk med å slutte da jeg først begynte å lese, sier kunnskapsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer