Anmeldelse: Dagny - «Strangers / Lovers: Side A»

Åpner med kåtskap

Fra «Come Over» til «Paris». Dagny gir oss soundtracket til festivalsommeren som ikke ble.

ALBUMDEBUTERER: Dagny har en EP-utgivelse og en drøss singler på CV-en. Nå slipper artisten sitt debutalbum, «Strangers / Lovers». Foto: Sandrine and Michael
ALBUMDEBUTERER: Dagny har en EP-utgivelse og en drøss singler på CV-en. Nå slipper artisten sitt debutalbum, «Strangers / Lovers». Foto: Sandrine and Michael Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: At Dagny først slipper sitt debutalbum nå – fem år etter gjennombruddet med den übercatchy singelen «Backbeat» – sier noe om hvor irrelevant albumformatet er for mange popartister.

Tromsøværingen har «bare» en EP og en drøss singler å vise til. Likevel kan hun huke av for en rekke prestasjoner som i «gamle dager» hadde albumvind i ryggen: fyldige turneer i inn- og utland, prestisjefylte oppvarmingsjobber og Spellemann-nominasjoner.

Hvorfor gi ut en fullengder i 2020?

Kåtskap-anthem

Apropos fullengder: «Strangers / Lovers» er et konseptalbum i to deler, så et helt album blir dette først når del to slippes over sommeren.

«Strangers / Lovers: Side A», som slippes i dag, inneholder seks spor, hvorav to av låtene allerede er utgitt som singler. Denne delen av albumet tar for seg starten av og tiden i et forhold, mens Side B handler om tiden etter et brudd.

Side A åpner med det euforiboblende kåtskap-anthemet «Come Over». Eller som Dagny selv sier i presseskrivet: «meet & greet-stadiet av et forhold». Se gjerne brannmann-tung musikkvideo dersom bildene i hodet ikke strekker til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer