Åpner ny etterforskning etter Rammstein-anklagene

Litauisk påtalemyndighet etterforsker anklager om ærekrenkelser, etter å først ha lagt bort saken.

HARDE ANKLAGER: Till Lindemann og Rammstein har avvist alle anklager fra kvinner som har stått fram med historier om narkotikabruk og seksuell trakassering før, under og etter bandets konserter. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HARDE ANKLAGER: Till Lindemann og Rammstein har avvist alle anklager fra kvinner som har stått fram med historier om narkotikabruk og seksuell trakassering før, under og etter bandets konserter. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Litauisk politi la opprinnelig bort etterforskningen av overgrepsanklagene mot Rammstein-vokalist Till Lindemann, framsatt i sosiale medier etter en konsert i Litauen 22. mai.

Nå snur påtalemyndigheten, som bekrefter overfor Welt at de etterforsker anklager om ærekrenkelser.

En såkalt forundersøkelse ble igangsatt i juli, får avisa opplyst, etter at politiet mottok en uttalelse fra vokalistens advokat.

Hevdet å ha blitt neddopet

Anklagene mot Lindemann startet da nordirske Shelby Lynn gikk ut i sosiale medier med påstander om å ha blitt neddopet av bandmedlemmene under en førfest til den aktuelle konserten.

Videre, hevdet hun, ble hun ført inn i et lite rom der hun fikk møte Lindemann, der han la an på henne, og hun påsto at han ble svært sint da hun ikke ville ligge med ham.

Etter dette dukket det opp flere liknende historier i sosiale medier.

Etter flere avhør og undersøkelser i saken, konkluderte den litauiske påtalemyndigheten med at det ikke fantes bevis som kunne underbygge påstandene. Tysk politi etterforsket også flere av anklager, men konkluderte i august på samme vis.

Den litauiske påtalemyndigheten understreker overfor Welt at ingen per nå har status som siktet i saken. Avisa har torsdag vært i kontakt med Shelby Lynn, som oppgir at hun ikke har kjennskap til den pågående etterforskningen.

Takket etter henleggelsen

Anklagene har fått stor oppmerksomhet i Tyskland.

Da Rammstein spilte sin første konsert etter at anklagene ble kjent, samlet flere hundre demonstranter seg utenfor arenaen i Berlin, under slagordet «Kein Rammstein in Berlin».

Bandet avlyste i etterkant fester etter konserter, og plateselskapet Universal satte promoteringen av gruppa på vent.

Lindemann har hele veien avvist anklagene mot ham.

- Jeg takker alle som ventet upartisk på slutten av etterforskningen, skrev han på Instagram etter at tysk politi henla saken mot ham.

Advokatene hans mener at henleggelsene viser at det ikke var noe grunnlag for anklagene mot klienten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer