Kit Harington

Åpner opp om angsten:
- Helt forjævlig skremmende

Skuespiller Kit Harington om karakteren og serien som gjorde han berømt.

SESONG 8: Siste sesong av Game of Thrones har premiere i april. Her ser man Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) og Jon Snow (Kit Harington) ri gjennom troppene. Video: HBOVis mer Vis mer Vis mer Vis mer

OBS! I denne saken vil du finne avslørende nøkkelinformasjon om «Game of Thrones». Har du ikke sett alt, er du herved advart.

- Min mørkeste periode var da serien nesten bare handlet om Jon, da han døde og kom tilbake, sier skuespiller Kit Harington, best kjent som Jon Snow i HBO-serien «Game of Thrones» til Variety.

I et stort og personlig intervju med filmmagasinet forteller Harington om angsten som plaget ham i tida da karakteren hans gikk fra mer perifer til å bli seriens største og mest sentrale helt. Rampelyset er intenst, forteller han. Det toppet seg mellom siste episode av sesong fem og første episode av sesong seks, da Jon Snow ble drept og gjenoppsto.

SERIEPAR: Jon Snow og Daenerys. Foto: HBO
SERIEPAR: Jon Snow og Daenerys. Foto: HBO Vis mer

- Ikke en bra tid

- Når man er selve hovedelementet i en slik serie, en serie som er på høyden av en slik suksess, er fokuset helt forjævlig skremmende. Folk skreik til meg på gata, «er du død?», sier Harington.

- Det var ikke en bra tid for meg. Jeg følte at jeg måtte føle at jeg var verdens heldigste person, men egentlig var jeg veldig sårbar. Jeg startet i terapi. Jeg var utrolig bekymret for om jeg i det hele tatt var en skuespiller som kunne spille, fortsetter 32-åringen.

Spenningen knyttet til Jon Snow og «Game of Thrones» var stor. Variety forteller en historie om da daværende president Barack Obama spiste middag med HBO-toppen Richard Plepler, og Obama skal ha spurt om Jon virkelig var død. Plepler skal ha svart: «Herr president, ikke engang din sikkerhetsklarering er høy nok til å svare på det.».

Enormt publikum

At Harington kjente på et press, er ikke så rart. Ifølge The New York Times så i snitt mer enn 30 millioner mennesker hver episode av «Game of Thrones» sesong 7 tilbake i 2017.

15. april blir siste og åttende sesong tilgjengelig for norske HBO-kunder. Alle detaljer rundt innspillingen er holdt strengt hemmelig, og svært lite er kjent om sesongen, men man vet at serieskaperne har bestemt seg for å lage serien større og enn noen gang. Forrige sesong ble avsluttet med at hæren av døde ødela muren som beskytter Westeros fra farene i nord.

Den allerede annonserte slagscenen «Battle of Winterfell» er derfor ventet å starte tidlig og den kommende kampen mellom de døde og de levende spås å bli film- og TV-historiens største slag noensinne.

Les deg opp

Her finner du Dagbladets recaps av sesong 7: