Åpner Quart

Stjernegitarist Geir Sundstøl ville mer enn å være musiker for andre artister. Derfor startet han bandet Morris, og resultatet kan høres på Quartfestivalen i dag.

I over ti år har Geir Sundstøl lånt sin strengevirtuositet til kjente artister som Morten Harket, Anne Grete Preus, Hoel/Albrigtsen, Lynni Treekrem og Rovers på både plater og konserter.

Nå heter hans viktigste musikalske gjerning Morris.

- Vi spiller rock med norske tekster, og er spent på hva publikum vil si, sier Geir Sundstøl.

Bandet så kjellermørket første gang for seks måneder siden. Da hadde Geir gått svanger med Morris ett år. Ingen av medlemmene i trioen kjente hverandre fra før, men Thomas Tofte (bass/orgel), Tord Riiser fra Trang Fødsel (trommer) og Geir Sundstøl (gitar/sang) hevder å ha kommet kreativt ut av det.

- Da vi ikke fant noen vokalist som passet, måtte jeg synge selv. Det er slitsomt og vanskelig, og dessuten kan jeg ikke se på gitaren når jeg spiller, sier Sundstøl.

Han skriver de fleste låtene, og bandet videreforedler dem til snodig og vridd melodiøs rock. Til tider temmelig rått, ifølge gutta. Tekstene får de ferdigskrevet av blant andre Petre-poet Øystein Karlsen.

NY TRIO: Morris debuterer for ert stort publikum på Quartfestivalen kl 16 i dag.