Woodstock '99

Åpner seg om skandalefestivalen

I 20 år har Limp Bizkits vokalist Fred Durst fått skylden for opptøyene under Woodstock '99. Men artisten angrer ingenting. Nå svarer han på kritikken.

FREDELIG UTGANGSPUNKT: Woodstock '99 skulle videreføre ånden fra den originale Woodstock-festivalen i 1969. I stedet eskalerte festivalen til et totalt kaos på siste dag - og vokalist Fred Durst i bandet Limp Bizkit fikk store deler av skylden. Foto: Don Heupel/AP/NTB scanpix
FREDELIG UTGANGSPUNKT: Woodstock '99 skulle videreføre ånden fra den originale Woodstock-festivalen i 1969. I stedet eskalerte festivalen til et totalt kaos på siste dag - og vokalist Fred Durst i bandet Limp Bizkit fikk store deler av skylden. Foto: Don Heupel/AP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I år er det 50 år siden «peace and love»-generasjonens store høydepunkt, Woodstock-festivalen, gikk av stabelen utafor New York.

30 år seinere ble jubileumsfestivalen Woodstock '99 arrangert, men resultatet ble alt annet enn fred og kjærlighet: Det endte med opptøyer, branner og kaos.

Ifølge Huffington Post har ikke USA opplevd et så kaotisk kulturarrangement siden: 44 arrestasjoner, 1200 personer som måtte behandles av ambulansepersonell på stedet, og fire voldtektsanmeldelser. Mye av skylden for kaoset har blitt tildelt bandet Limp Bizkit, og spesielt vokalist Fred Durst.

Gjennom 20 år har Durst aldri kommentert den skandaleombruste konserten. Nå tar han bladet fra munnen i et intervju med Variety.

- Snu fingeren

- Det er lett å peke fingre og plassere skyld, men de hyret oss for å gjøre det vi gjør, og det var det eneste vi gjorde, sier Durst til underholdningsmagasinet.

Intervjuet ble gjort i forbindelse med premieren til filmen «The Fanatic», som Durst har skrevet og regissert. I filmen spiller John Travolta en einstøing med hockeysveis som er besatt av Hollywood-kjendiser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer