Åpner Sputnik-museum

Knut «Sputnik» Storbukås åpner museum - over seg selv.

Åpningsdatoen er satt til 9. juni. Museet skal ligge i Sputniks egen hage i hjembygda Drangedal. I forbindelsen med åpningen blir det også dans i garasjen, lover Sputnik til avisa Varden.

Det var smått med statsstøtte å få da Sputnik annonserte sine planer. Prosjektet er hundre prosent selvfinansiert. Grunnmuren til det 56 kvadratmeter store museet står allerede ferdig. Egentlig ønsket Sputnik seg et større lokale, men SND sa nei.

- På veggene i museet vil det henge bilde av meg og statsminister Jens Stoltenberg. Han var på besøk en 1. mai for noen år siden. Han slappet av med kaffe og musikk mellom 1. mai-talen og kaffen i grendehuset, sier Storbukås. Ellers vil museet inneholde sølv-, gull-, diamant- og platinaplater og andre gaver og utmerkelser som artisten fra Drangedal har mottatt gjennom karrieren. Selvfølgelig vil det også bli salg av Sputnik-truser.

Han og kona gjør dette for å gi et bedre tilbud til alle turistene som likevel finner veien til hjemmet deres. Kona Vivian er tiltenkt jobben som museumsbestyrer.

SPUTNIK: Nå åpner han museum over seg selv i hagen.