Åpnet «Sommeråpent»

Årets «Sommeråpent» ble uhøytidelig åpnet av tv-dronningen Anne Grosvold i går kveld.

Da lampene i det provisoriske studioet på Aker Brygge var slukket og både Bondevik, Drillo, og politimester Gjengedal hadde gått hjem, sto Anne Grosvold tissetrengt og røyksugen med en NRK-kopp i hånda.

Dagbladet: - Gratulerer! Er du fornøyd?

Anne Grosvold: - Det må du ikke spørre meg om! Hva synes du sjøl, da?

«Sommeråpent» er som vanlig den viktigste delen av NRKs sommerunderholdning. Fra premieren i går og hele sommeren gjennom sender statskanalen sin velkjente blanding av aktuelle, musikalske og kuriøse innslag fra Aker Brygge.

- Helt idiot

Anne Grosvold er kanskje mest kjent for to ting: At hun er så flink, og at hun er så nervøs før sending. Det siste er hun lei av å snakke om, men hun innrømmet at hun som vanlig var svært spent før premieren.

- Det var ikke noe morsomt i ettermiddag. Da var jeg nervøs.

- Hva slags program vil du lage?

- Et program som både er underholdende og aktuelt. Også vil jeg at alle, både de som jobber her og de som ser på, skal ha en hyggelig time.

- Og så vil du vel ha høye seertall?

- Det der er jeg ikke noe opptatt av. Der er jeg helt idiot. Jeg tror jeg aldri har gått inn på dataen og sjekket seertallene for noe program jeg har ledet.

- Det var mye mannfolk her i dag?

- Ja, enormt mye mannfolk, det slo meg også underveis. Det var godt jeg var her!

Usedvanlig kvinne

Om noen uker er hun derimot borte. Etter sommerens sesong, som hun avvikler i samarbeid med Petter Nome, reiser Grosvold på en ukes ferie i Frankrike. Det blir med andre ord hårda bud i sommer, og ikke var det premierefest i går kveld, heller.

- Har ikke jeg sett deg i denne jobben før?

- Det stemmer. Jeg ledet «Sommeråpent» også i 1995, sammen med Ole Kristen Harborg. Da sendte vi fra Marienlyst, forteller Grosvold, og får en klem av vaktsjef Jan Petter «Jappen» Saltvedt. For å si det med Drillo: Han var ikke veldig misfornøyd med programlederens innsats:

- Det er vanvittig å se den kvinnen på skjermen. Hun har en usedvanlig evne til å stille de samme spørsmålene som folk sitter med hjemme.

LIKAR SKO: Programleder Anne Grosvold hadde blant annet med seg D.D.E. under åpningen av årets «Sommeråpent» fra Aker Brygge i går kveld.
VARMT: Den utegående reporteren Olav Viksmo Slettan viste at han er en fin fyr. - Dette var veldig røft. Jeg måtte hele tida konsentrere meg for ikke å få panikk, sier ekstremreporteren.