Åpningen av Høstutstillingen gjorde stortingspresidenten provosert

- Invitasjonen til å klappe fristet ikke. Men jeg buet ikke, sier Olemic Thommessen.

MISFORNØYD: Stortingspresident Olemic Thommessen reagerer på åpningen av Høstutstillingen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MISFORNØYD: Stortingspresident Olemic Thommessen reagerer på åpningen av Høstutstillingen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre-politiker og stortingspresident Olemic Thommessen (58) reagerte sterkt på åpningen av Høstutstillingen på Kunstnernes hus i Oslo, skriver Aftenposten.

Da koret Mannskoret åpnet årets utstilling ved å framføre en sovjetisk versjon av Russlands nasjonalsang, viste Thommessen tydelig at dét ikke falt i smak.

- Å spille nasjonalsangen til et land som i disse dager fremstår som en aggressor og som bryter folkeretten på en rekke punkter, det er ikke noe man gjør uten videre. I beste fall er det en politisk provokasjon - og da synes jeg det er mer nærliggende å bue enn å klappe, sier han til Aftenposten.

- Ble provosert Thommessen har også ytret seg om hendelsen på sin Facebook-side.

«For meg var den naturlige reaksjon heller å skulle "bue" enn å gi applaus til en agressor som i disse dager skaper angst og bekymring over hele Europa. Men så er vi vel kanskje ikke så opptatt av dette der vi prater oss rundt på utstillingsåpning - og hvis koret har rett - overfladiske og ganske dekadente luller oss inn i en introvert verden der vi selv spiller hovedrollen hele tiden. Om jeg ble provosert - ja!! - og jeg håper det var meningen», skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer