TRAILER: Videoklipp fra filmen Tour de Pharmacy, som skal slippes senere i 2017. Video: HBO Vis mer

Anmeldelse: «Pharmacy Road»

Åpningsminuttene med en ugjenkjennelig Orlando Bloom er et crazykomisk mesterstykke

«Pharmacy Road» tråkker til med sommerens letteste latter.

Syklister bruker mer enn albuene for å komme seg fram. Og at Tour de France i realiteten er «Tour de Pharmacy» og dermed «Tour de farse» tas det flere fjellhøydemeter for i denne fornøyelige crazymockumentaren om et absurd, alternativt ritt i «1982».

Parodi

Den hysteriske komikken er dobbeltbunnet, ved samtidig å gjøre narr av den nær ferdigparodierte sykkelidretten i seg selv, men like mye journalistikken og dokumentarsjangrene som skildrer den (slik «Documentary Now» også gjør).

Tour de Pharmacy

5 1 6
Tilgjengelig nå
Beskrivelse:

Fiktiv sykkeldokumentar-parodi med blant andre Orlando Bloom, Andy Samberg, Mike Tyson og Lance Armstrong og mange flere.

Kanal:

HBO

Se alle anmeldelser

TVs sportsdekning og -dokumentarer – som Bud Greenspans OL-filmer, ESPNs «30 for 30» eller NRKs «fem-minutter-etterpå-nostalgi-montasjer-i-sakte-film» – er ofte både blod-, svette- og tåredopet, med ulovlig lange opphold i metaforiske høydehus (litt sånn som denne setningen) og hyppige injiseringer av EMO og melodrama, som skaper en hallusinatorisk slow motion-verden i det utstrakte sekundet mot målstreken.

Fiktiv Tour

Også sykkelidretten og Tour de France handler om millimetrene mellom seier og tap (Edvald Boassen Hagen), eller mellom helt og velt (Richie Porte).

«Pharmacy Road» skildrer en fiktiv Tour gjennom et prisme av fem ryttere etter at resten av de 170 påmeldte ble tatt for bestikkelser av dopingkontrolløren.

Mockumentaren er skutt på Betamax og VHS, regissert av Jake Szymanski, med skuespiller og eksekutiv produsent Andy Samberg, og manusforfatter og eksekutiv produsent Murray Miller. I 2015 laget de «7 Days in Hell», om tennis og Wimbledons lengste finalekamp.

FRA VENSTRE: Daveed Diggs («The Unbreakable Kimmy Schmidt»), Orlando Bloom («Ringenes Herre»), Andy Samberg («Brooklyn Nine-Nine»), fribryteren John Cena og Freddie Highmore («Bates Motel» og «Finding Neverland»). Foto: HBO
FRA VENSTRE: Daveed Diggs («The Unbreakable Kimmy Schmidt»), Orlando Bloom («Ringenes Herre»), Andy Samberg («Brooklyn Nine-Nine»), fribryteren John Cena og Freddie Highmore («Bates Motel» og «Finding Neverland»). Foto: HBO Vis mer

Blant andre Serena Williams skildret den dramatiske karrieren til sin for de fleste ukjente, adopterte hvite bror Aaron Williams, en langhåret rockestjerne som ikke var fremmed for verken kokain, samleie eller å dø på Centre Court.

Geni(t)alt

Mannlig underlivshumor og død er en spesialitet, og åpningsminuttene er et crazykomisk mesterstykke.

Italienske JuJu Peppi (Orlando Bloom) dør «mystisk» av hjerteeksplosjon på toppen av en hard fjelletappe, men ved å bli liggende aerodynamisk i ro over styret oppdager ingen det tragiske før 12 km nede i veien, da Peppi og sykkelen til sist stuper utfor en skrent, med penis dinglende langs låret etter å ha pissa på vei til toppen: «He died with his dick out.»

Nei, humoren finner ikke akkurat opp hjulene, men du vil ikke kjede deg.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Finsk cunnilingus

Det er gjennomgående bra med watt i både de assosiative verbale og visuelle gagsene, og med en idrett ofte tatt med shortsen nede fins et vell av komiske innganger.

«BBC»s syklende enhåndsreporter skildrer blant annet Slim Robinson, som ville bli «the first black something», Adrian(na) Baton, på setet i drag, og Marty Hass, en hvit afrikaner fra Nigeria, som hilser hjem med å si «I bless the rains down in Africa».

I supercastet er det også blant J.J. Abrams og Mike Tyson en cameo fra en «Former professional cyclist», hvis forvrengte stemme og mørklagte ansikt lyses opp da mobilen ringer, og han sier: «The last thing I need is to be seen on television talking about doping again.»

Og så er det en scene med finsk cunnilingus.