«Apokalypse snart» med Bjørn Gabrielsen

«Veien ut» handler om hans første år uten innlagt strøm og vann. Og om verdens undergang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg har alltid vært fascinert av isolerte samfunn. Jo mindre og mer avsondret et samfunn blir, jo tydeligere kan man kanskje se hva det egentlig er å være menneske, sier Bjørn Gabrielsen.

«Life ... but how to live it,» tenkte jeg da jeg hadde vært og besøkt ham på hytta i Nordmarka, den som ligger på et hemmelig sted i boka «Veien ut», men som finnes, det er klart den finnes, Bjørn Gabrielsen driver ikke med tøys.

I boka skriver han om et alternativ til den måten de aller fleste av oss lever - og vil leve. Vi vil ha strøm, vi vil ha vann i springen, vi vil ha lange, varme dusjer. Vi vil kanskje ha bil?

Det vil ikke Gabrielsen. Han vil bo i skogen, komme på besøk til Oslo ved hjelp av et hundespann langs landeveien og et tog. Han vil bo uten annen strøm enn han kan lage ved hjelp av solcellepanel. Og han gjør det ikke bare som et «Doppler»-aktig prosjekt; det er ikke for å skrive bok han flyttet ut i skogen 17. mai 2005.

- Hvem er det du vil nå med boka?

- Aller helst? Folk, menn, som ikke er som meg. Og da tenker jeg kulturelt og standsmessig. Det er ikke verdens beste litteratur, men det er min presang til menneskeheten, sier forfatteren med et smil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.