Apple-aksjene stuper etter lanseringen av iPhone 7

Det bratteste fallet siden Brexit. 

LANSERING: Apple lanserte 7. september den nye iPhone 7. Her kan du se hvordan den blir. Video: Apple Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag lanserte Apple sin nye Iphone 7 og Iphone 7 Plus. Men disse ble ikke godt mottatt av markedet. Torsdag, dagen etter lanseringen, falt Apple-aksjene 2,2 prosent til 105,98 dollar, skriver Reuters.

Dette er det bratteste fallet siden 24. juni, da markedet reagerte etter britenes ja til Brexit.

Uten hodetelefonutgang

Som ryktene sa på forhånd, ble Iphone 7 og Iphone 7 Plus lansert uten hodetelefonutgang. Det betyr at du må bruke trådløs overføring eller Lightning-kontakten i bunnen av telefonen, hvis du skal koble til hodetelefoner eller annet lydutstyr.

Apple har også laget noen helt nye trådløse ørepropper, som de kaller AirPods.

De nye modellene har samme størrelse som de foregående modellene, på 4,7 og 5,5 tommer.

Utseendemessig ligner de også ganske mye på de tidligere utgavene. Den ene store forskjellen denne gangen er at antennebåndene er flyttet ut på kanten av telefonen. Den nye modellen er også vanntett.

Samarbeid med Nintendo

En stor overraskelse under lanseringen var også at selskapet lanserer et samarbeid med det japanske spillselskapet Nintendo.

Mario-sjefen selv, Nintendos Shigeru Miyamoto, var på plass på scenen på Apples store arrangement onsdag. Samarbeidet vil etter alt å dømme gi Apple et etterlengtet løft.

I første omgang lanseres spillet «Super Mario Run» til iPhone og iPad.

Nintendo har nølt lenge med å lansere sin spillsuksess for mobiltelefoner. Mario-spillene har i stedet blitt aktivt brukt for å drive opp salget av Nintendos egen maskinvare, som den håndholdte DS-konsollen.

Analytikerne var i forkant av onsdagens lansering i tvil om selskapet nok en gang ville klare å begeistre sitt publikum med en presentasjon av nok en mobiltelefon uten banebrytende, tekniske nyvinninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer