Apple ansetter mote-topp

Ekspertene tror han skal lage Apple-klokke.

ANSETTER MOTE-EKSPERT: Teknologigiganten Apple ansetter Paul Deneve, tidligere sjef for motehuset YSL, som som visepresident. Ekspertene tror han skal lage Iwatch - et armbåndsur med datakapasitet. Illustrasjonsfoto: Reuters.
ANSETTER MOTE-EKSPERT: Teknologigiganten Apple ansetter Paul Deneve, tidligere sjef for motehuset YSL, som som visepresident. Ekspertene tror han skal lage Iwatch - et armbåndsur med datakapasitet. Illustrasjonsfoto: Reuters.Vis mer

(Dagbladet:) Denne uka ble det klart at teknologigiganten Apple ansetter Paul Deneve - den tidligere sjefen for det eksklusive motehuset Saint Laurent Paris (tidligere Yves Saint Laurent, eller YSL). Det skriver blant annet Bloomberg.

Spesielle prosjekter Som vanlig er selskapet svært hemmelighetsfulle rundt nylanseringer, og vil ikke uttale seg om hva motesjefen skal gjøre - utover at han skal jobbe med «spesielle prosjekter».

Det er imidlertid klart at Deneve ansettes som visepresident i selskapet, og rapporterer direkte til Apple-sjef Tim Cook.

Eksperter spekulerer i om mote-eksperten er ansatt for å spille en rolle i utviklingen av armbåndsdatamaskinen Iwatch, som mange tror at selskapet jobber med.

Dagbladet skrev denne uka at en slik klokkeløsning kan bli det første store produktet fra Apple etter Steve Jobs' død, i forbindelse med at det ble kjent at selskapet hadde tatt patent på merkevarenavnet Iwatch.

ABC News har tidligere skrevet at Tim Cooks uttalte i juni at håndleddet er et «naturlig» og «interessant» sted for bærbare datamaskiner.

Kan gjøre enkle ting New York Times skrev allerede i februar at Apple eksperimenterer med et armbåndsur som skal bruke samme iOS-plattform som iPhone og iPad. 

Den gang ble det sagt at produktet skulle skille seg fra konkurrentes ved at glasset følger kroppens linjer og buer seg rundt håndleddet.

- Vi tror teknologi kan utvikle seg til et punkt der forbrukere har en tablet i tillegg til datamaskiner som festes til kroppen - som klokker eller briller. Disse kan gjøre enkle ting som å ringe, raske nettsøk og navigasjon, sa Gene Munster, anlytiker hos Piper Jaffray til New York Times den gang.