Apple-brukere blir syke av iOS 7

Blir kvalme og svimle av de nye animasjonene og bevegelseseffektene.

NYTT OPERATIVSYSTEM: For kort tid siden ble Apples nye operativsystem iOS 7 lansert. Nå klager brukere på at de blir svimle og kvalme av de nye animasjonene og effektene oppdateringen består av. Foto: Apple
NYTT OPERATIVSYSTEM: For kort tid siden ble Apples nye operativsystem iOS 7 lansert. Nå klager brukere på at de blir svimle og kvalme av de nye animasjonene og effektene oppdateringen består av. Foto: AppleVis mer

(Dagbladet): Etter at Apples nye operativsystem iOS 7 ble lansert for kort tid siden har mange uttrykt sin misnøye over flere av forandringene.

Mens klagene i starten omhandlet design, fargevalg og systemets størrelse, er det nå et nytt tema hundrevis av brukere har kastet seg over, skriver The Verge.

For mye bevegelse Det er den nye programvarens mange animasjoner og bevegelser som er kilden til at mange brukere klager over kvalme og svimmelhet ved bruk av sine nylig oppdaterte telefoner og nettbrett. Det er mulig å redusere bevegelser gjennom innstillingene, men ifølge fortvilte brukere hjelper ikke dette stort.

«Jeg trodde jeg skulle bli gal etter at jeg oppdaterte telefonen min og merket at jeg ble svimmel hver gang jeg brukte den», har en bruker skrevet på Apples kundesupport-side.

«Jeg ser nå at jeg ikke er alene! Jeg brukte telefonen min i 20 minutter og føler jeg må kaste opp», skriver en annen.

«Zoom-animasjonene overalt gjør meg bokstavlig talt kvalm og gir meg hodepine. Det føles akkurat som når jeg blir bilsyk».

«Parallax»-funksjon Ifølge Fox News er det ikke zoom-animasjonene, som oppstår når en app åpnes eller lukkes, men derimot Apples nye «parallax»-funksjon som gjør brukere kvalme og svimle. Denne funksjonen er laget slik at telefonens eller nettbrettets bakgrunn beveger seg i takt med hvordan den som holder den beveger seg.

- Det indre øret er ansvarlig for balansen og øynene for synet. Når ting ikke synkroniseres føler man seg svimmel og kvalm. Noen mennesker får disse symptomene, andre ikke, og noen kan venne seg til å tåle det, sier legen George Kikano til Fox News.

På torsdag ble det sluppet en oppdatering av det nye iOS7 operativsystemet, men til kvalme brukeres fortvilelse fikset denne bare andre mindre problemer. Sliter du med svimmelhet ved bruk av oppdatert iphone eller ipad kan løsningen være å skru på «reduser bevegelser» under innstillinger, men dette vil kun gjøre «parallax»-funksjonen mindre tydelig - ikke fjerne alle animasjoner.