Apple kan gå til iskrig mot Hennig-Olsen

Er icePod snylting på merkenavn?

KAN FÅ TRØBBEL: Navnemerket «icePod» ble godkjent av Patentstyret. Det betyr imidlertid ikke at Hennig-Olsen nødvendigvis slipper unna med navnet på sin nye is.
KAN FÅ TRØBBEL: Navnemerket «icePod» ble godkjent av Patentstyret. Det betyr imidlertid ikke at Hennig-Olsen nødvendigvis slipper unna med navnet på sin nye is. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den nye Hennig-Olsen-isen heter icePod, har form som en iPod og med på kjøpet følger en gratis nedlastbar sang.

Likvel er ikke den Kristiansand-baserte iskremfabrikken redd for at Apples advokater velger å saksøke. Hennig-Olsen viste i går til at ordmerket «icePod» ble godkjent av Patentstyret i 2007.

Det er imidlertid ingen garanti mot søksmål.

- Det Apple kan vurdere er om isen, formen på isen og bruken av uttrykket «download music» totalt sett utgjør et brudd på markedsføringsloven, sier Knut Andreas Bostad, seksjonssjef i design- og varemerkeavdelingen i Patentstyret, til Dagbladet.no.

- Gjorde rettPatentstyret tok i 2007 utelukkende stilling til merkenavnet icePod slik det ble brukt om en is. De hadde ikke informasjon om design, og visste heller ikke at isen også ville gi kundene tilgang på en gratis låt. - Betyr det at Patentstyret gjorde en feil beslutning da dere godtok varemerket i 2007?- Ut fra det grunnlaget vi hadde da, mener jeg at vi gjorde en riktig vurdering, mener Bostad.

Han påpeker at Patentstyret tar stilling til ordmerker i forhold til ulike varegrupper, og at icePod kun ble godkjent som ordmerke for iskrem. Om Henning-Olsen ville registrert merkenavnet på en MP3-spiller, ville saken trolig stilt seg helt annerledes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer