FJERNET: Samsung ble etter påtrykk fra Apple nødt til å fjerne sin Galaxy Tab 7.7 fra teknologimessen IFA i Berlin. Foto: REUTERS/Thomas Peter/Scanpix
FJERNET: Samsung ble etter påtrykk fra Apple nødt til å fjerne sin Galaxy Tab 7.7 fra teknologimessen IFA i Berlin. Foto: REUTERS/Thomas Peter/ScanpixVis mer

Apple presset Samsung ut på sidelinjen - igjen

Ble tvunget til å fjerne nettbrett fra teknomesse.

Apple er om dagen på krigsstien mot Samsung, og har en rekke ganger gått rettens vei for å stoppe salget av flere av Samsungs produkter - blant annet nettbrettet Galaxy Tab 10.1 og topptelefonen Galaxy S II.

Nå er turen kommet til det kommende nettbrettet Galaxy Tab 7.7, som debuterte på teknomessen IFA i Berlin på fredag.

Det vesle nettbrettet dominerte Samsungs messestand åpningsdagen, men dagen etter var alle spor etter nettbrettet fjernet. Samtidig var også produktet borte fra selskapets hjemmesider, ifølge Foss Patents.

Ny rettsavgjørelse Fjerningen av produktet skyldes ifølge Bloomberg en ny rettsavgjørelse på fredag, noen uker etter det tyske salgsforbudet som fortsatt gjelder for Galaxy Tab 10.1.

Opprinnelig bestemte en tysk rett at Galaxy Tab 10.1 ikke kunne selges i hele EU, men det viste seg senere at retten ikke hadde mulighet til å begrense salget utenfor Tysklands grenser.

På IFA-messens første dag var Galaxy Tab 7.7 tydelig merket med at produktet ikke kunne selges i Tyskland, men ifølge Chip.de skal Apple på fredag ha levert et brev på Samsungs stand der de mest sannsynlig krevde produktet fjernet.

Også i Australia har forøvrig Apple hindret salget av nettbrettet.

Vil kjempe - Samsung respekterer rettens avgjørelse, sier en talsmann for selskapet til Bloomberg, samtidig som han understreker at tyske forbrukeres rett til å velge blir kraftig svekket av avgjørelsen.

- Samsung vil benytte seg av alle muligheter, inkludert rettslige skritt, for å beskytte vår opphavsrett, sier talsmannen videre.

Apple har foreløpig ikke kommentert saken.

Grunnen til at Apple har gått i strupen på Samsung, er påstander om at deres produkter har kopiert en rekke elementer fra både iPad og iPhone.

LES OGSÅ:
Galaxy Tab 10.1: Et kraftig alternativ til iPad
Kriger om mobilmarkedet med patenter som våpen