Apple sensurerer dansk kulturarv

Det hjalp ikke å dekke strategiske områder med røde epler.

EPLESENSUR:  Slik måtte bildene i boken «Hippie 2» se ut for at Apple ville godta den i sin e-bokhandel. Foto: Gregers Nielsen/hippienu.dk
EPLESENSUR: Slik måtte bildene i boken «Hippie 2» se ut for at Apple ville godta den i sin e-bokhandel. Foto: Gregers Nielsen/hippienu.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Apples e-bokhandel nekter å publisere Peter Øvig Knudsens bøker «Hippie» 1 og 2 — så lenge det er bilder av nakne kropper på sidene. Bøkene har vært på bestselgerlistene i Danmark, og handler om den danske hippiebevegelsen.

Sensurerte eget verk Forfatteren ble selv nødt til å sensurere 47 bilder av nakne hippier.

Et rødt eple foran bryster og kjønnsorgan var det som måtte til for at bøkene skulle bli godkjent som e-bok i Apples bokhandel.

Men gleden ble kortvarig for den danske forfatteren. Den sensurerte utgaven rakk bare å være til salgs i Apples e-bokhandel Ibookstore i fire dager før de valgte å fjerne begge bøkene fra butikken.

Det melder forlaget Gyldendal i en pressemelding.

- Saken var allerede absurd, nå er det vanskelig å finne ord: Vil Apple forby at man bruker epler til å utføre den sensuren de krever? undrer bokas forfatter.

Ønsker debatt «Epleløsningen» kom etter at den nyåpnede Ibookstore våren 2011 nektet å forhandle om «Hippie 1», og nå også avviste «Hippie 2», som kom ut torsdag for to uker siden.

- Vi ville ikke lage oppstyr, og trodde vi kunne snakke Apple til fornuft etter den første boken ble avvist. Det var først nå i forbindelse med avvisningen av bok nummer to at vi har valgt å sensurere bildene — noe vi håper vil frembringe debatt, har Knudsen sagt til DR.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer