Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Apple slo Apple

Beatles\' rettsak bar ikke frukter.

(Dagbladet.no): Apple har ikke brutt opphavsrettslige bestemmelser ved å bruke et eple som logo, fastslo britisk rett i dag.


Musikkbransjefirmaet Apple Corps saksøkte datafirmaet Apple Computer for å ha brutt opphavsrettslige bestemmelser. Begge firmaene har et eple som logo.

Apple Corps eies av Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono og George Harrisons etterlatte. Firmaet klaget over Apple Computers bruk av et eple som logo i forbindelse med at datafirmaet beveget seg inn i musikkbransjen via iTunes Music Store, melder Reuters.

Apple Computer argumenterte tidligere i år med at iTunes primært er et verktøy for overføring av data.

Også tidligere har de to firmaene kranglet om bruken av eplelogoen.

I 1991 ble firmaene de om en avtale som bestemte på hvilke områder de forskjellige firmaene skulle kunne bruke eple-logoen. Avtalen inkluderte også en betaling på 160 millioner kroner fra datafirmaet til musikkfirmaet.

Data mot musikk: Apple Corps klage mot Apple Computer førte ikke frem. Foto: AP/SCANPIX
Data mot musikk: Apple Corps klage mot Apple Computer førte ikke frem. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling