FORSØKT STOPPET: Apple liker ikke Samsungs mobiltelefoner heller. Her Galaxy S II. Foto: Scanpix
FORSØKT STOPPET: Apple liker ikke Samsungs mobiltelefoner heller. Her Galaxy S II. Foto: ScanpixVis mer

Apple spenner enda et bein for Samsung

Går i strupen på toppmobilen Galaxy S II.

(Dagbladet): Bare et par uker etter at Apple fikk stoppet Samsungs nettbrett Galaxy Tab 10.1 i Europa - før forbudet like etter ble opphevet - spenner Apple nok en gang bein for den koreanske teknokjempen.

Denne gangen er det Samsungs mobiltelefoner i Galaxy-serien som er i søkelyset. En nederlandsk domstol har ifølge Foss Patents i dag vedtatt et «europeisk salgsforbud» for telefonene.

Blant telefonene som rammes av forbudet er Galaxy S II, en av de mest populære Android-telefonene om dagen.

Retten ga Apple medhold i påstanden om at Samsung hadde benyttet seg av deres patenterte løsning for å vise fram og navigere mellom bilder på en mobilskjerm.

Apple fikk ifølge BBC imidlertid ikke støtte av dommeren for påstandene om at Samsung hadde kopiert designen på Apples mobiltelefoner. Dette anser Samsung som en seier:

- Dagens avgjørelse er en bekreftelse på at Galaxy-serien av produkter er innovativ og skiller seg ut, uttaler selskapet ifølge BBC.

Samsung vil nå gjøre alt de kan for at tilgangen på Galaxy-telefoner ikke skal bli begrenset. Forbudet er ment å tre i kraft om sju uker, men Samsung har ifølge BBC signalisert at de akter å rette opp i det aktuelle forholdet før den tid.

Som i forrige runde er det usikkert hvilken rekkevidde en nasjonal avgjørelse som dette kan ha utenfor landets grenser. Grunnen til at saken kom opp i akkurat Nederland er ikke tilfeldig, siden distribusjonen av Samsung-produkter til resten av Europa i stor grad skjer derfra.

Selv ser Samsung det slik at begrensningen i salget av Galaxy-telefoner utelukkende angår Nederland.

- Denne avgjørelsen er ikke ventet å påvirke salget i andre europeiske markeder, heter det i uttalelsen.

LES OGSÅ: Kriger om mobilmarkedet med patenter som våpen