Apple stoppet salget av Samsung Galaxy Tab 10.1

- Vi må beskytte Apples opphavsrett når selskaper stjeler våre ideer, sier Apple.

FOR LIK: Her er Samsungs Galaxy Tab 10.1 (til høyre) ved siden av en Apple iPad. En tysk domstol har nå gitt Apple medhold i at Samsung har kopiert deres ideer, og stoppet salget av Galaxy Tab 10.1 i EU. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak
FOR LIK: Her er Samsungs Galaxy Tab 10.1 (til høyre) ved siden av en Apple iPad. En tysk domstol har nå gitt Apple medhold i at Samsung har kopiert deres ideer, og stoppet salget av Galaxy Tab 10.1 i EU. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Apple lanserte sin iPad, har flere konkurrenter lansert egne nettbrettversjoner, blant dem Samsung med Galaxy Tab.

Apple mener at dette nettbrettet imiterer iPad, har nå fått midlertidig medhold av en tysk domstol. Det innebærer at salget av Galaxy Tab umiddelbart må stoppe i EU, melder ITavisen.no.

Det er både design- og teknologielementene i Galaxy Tab 10.1 Apple mener blir for likt iPad, noe en distriktsdomstol i Düsseldorf i Tyskland har sagt seg enig i.

Ingen høring - Samsung er skuffet over rettens avgjørelse. Vi akter umiddelbart å forsvare vår intellektuelle eiendom gjennom pågående rettssaker i Tyskland og vil fortsette aktivt å forsvare disse rettighetene i resten av verden, uttaler Samsungs pressetalsmann Kim Titus i en pressemelding ifølge Bloomberg.

Ifølge selskapet ble anmodningen om midlertidig forføyning gitt uten varsel til Samsung, og ordren ble gitt uten høring eller presentasjon av bevis fra Samsung.

- Vi vil ta alle nødvendige tiltak for å sikre at Samsungs innovative mobile kommunikasjonsenheter er tilgjengelig for kunder i Europa og verden rundt. Denne beslutningen av domstolen i Tyskland påvirker på ingen måte andre søksmål levert hos andre domstoler i Europa og andre steder, heter det videre i pressemeldingen.

- Stjeler våre ideer Striden mellom Apple og Samsung begynte i april, med et søksmål i USA. Samsung har på sin side svart med motsøksmål i Sør-Korea, Japan, Tyskland og USA. I Australia er ikke Galaxy Tab 10.1 introdusert på markedet, i påvente av at konflikten skal bli løst.

- Det er ingen tilfeldighet at Samsungs nyeste produkt ligner mye på iPhone og iPad, fra fasongen på produktet til brukeropplevelsen og til og med innpakningen. Denne formen for åpenbar kopiering er feil, og vi må beskytte Apples opphavsrett når selskaper stjeler våre ideer, uttaler Apples talskvinne Kristin Huguet til Bloomberg.
 
Selger ut lageret i Norge - I Norge fortsetter vi å selge Galaxy Tab 10.1 inntil videre. Vi har et omfattende lager som vi fortsetter å selge fra i Norge, men avventer å bestille inn flere enheter inntil vi har fått klarhet i hva rettssituasjonen i Tyskland betyr for Norge, sier Samsungs nordiske pr-sjef Erik Johannesson til Dagbladet.no.

Han forteller at de har flere tusen enheter på lager, noe som skal holde til flere ukers salg fremover.

- Dette er en veldig rask hendelsesutvikling som vi akkurat nå, på ulike nivåer i Samsung, forsøker å analysere og forstå. Samsung har fått en veldig god mottakelse både for mobiler og nettbrett i Norge, derfor er det viktig for oss å gjøre alt som er i vår makt for å møte dette behovet, sier Johannesson, som også forteller at selskapet utover høsten kommer til å introdusere flere smarttelefoner og nettbrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer