Apple truer med søksmål mot norsk dataingeniør

IT-kjempen Apple truer dataingeniøren Ronny Kvist Sørli fra Lørenskog med søksmål fordi han har en mobiltjeneste som selskapet mener ligner Apples eget tilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

IT-kjempen Apple truer dataingeniøren Ronny Kvist Sørli fra Lørenskog med søksmål fordi han har en mobiltjeneste som selskapet mener ligner Apples eget tilbud.

Apple har MobileMe. Sørli har mobiime. Apples tjeneste videresender blant annet e-post, kontakter og avtaler for synkronisering mellom datamaskiner og mobiltelefoner. Sørlis har en nettportal der man kan videresende video, musikk, bilder eller tekstmeldinger til en mobiltelefon eller e-postadresse.

- Ikke bare er kjennetegnene svært like utseendemessig og uttalemessig, men Deres utforming av hjemmesidene www.mobiime.no er også like vår klients hva gjelder utforming, farvevalg m.v., heter det i et brev til Sørli fra konsulentfirmaet Bryn Aarflot AS på vegne av Apple.

Advokat Trine Greaker Herzog gir Sørli frist til 14. september med å etterkomme kravet om å trekke varemerkeregistreringen sin og å fjerne mobiime i løpet av to måneder. Det blir rettslige skritt hvis så ikke skjer, heter det.

- Dette er en elefants kamp mot en mus, sier Sørli til Dagensit.no.

Han har ikke tenkt å gi opp tjenesten sin, som han startet opp ved juletider og fikk varemerkebeskyttet i juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer