Apple vil kjøpe din gamle telefon

Tilbyr fra 900 til 2100 kroner for gamle iPhone-modeller.

INNBYTTEORDNING: Elektronikkgiganten Apple kjører snart i gang et nytt innbytteprogram der kunder kan bytte inn sine gamle telefoner når de skal kjøpe ny, og få et kraftig avslag i prisen. Foto: Scanpix
INNBYTTEORDNING: Elektronikkgiganten Apple kjører snart i gang et nytt innbytteprogram der kunder kan bytte inn sine gamle telefoner når de skal kjøpe ny, og få et kraftig avslag i prisen. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Apple er i gang med lanseringen av et nytt innbytteprogram der du kan levere inn din gamle iPhone ved kjøp av en ny - og få penger for det.

Prøveprosjekt i gang Ifølge CNN vil den nye ordningen, som allerede er i gang som et prøveprosjekt i enkelte butikker, komme i gang for fullt i USA rundt den 10. september når selskapet skal holde et stort arrangement. Det er også forventet at den nyeste iPhone-modellen skal introduseres den datoen.

Elektronikk-giganten vil da tilby sine kunder å bytte inn sin gamle iPhone med tilhørende headset, såfremt disse ikke er skadet, i den nye telefon-modellen, og på den måten få et avslag i salgsprisen. Prisen man får for den gamle telefonen avhenger av modell, men vil ligge på mellom 900 og 2100 kroner, skriver usatoday.com.

Ifølge rapporter vil pengene for de innleverte telefonene settes over på et gavekort som kan brukes ved kjøp av den nye modellen. Det er enda ikke kjent om de aller eldste iPhone-modellene vil være kvalifiserte for innbyttet, da verdien på disse er relativt lav.

- Veldig oppmuntrende Tim Cook, som er administrerende direktør for Apple har tidligere uttalt at han «ikke var imot» å innføre et innbytteprogram:

- Jeg ser andre selskaper gjør det, og liker det miljøvennlige aspektet ved det, så den delen av programmet er veldig oppmuntrende, sa Cook ifølge CNN. De andre selskapene han refererer til er blant andre Best Buy og AT&T.

Dagbladet har vært i kontakt med Apple-Norge, og det er fortsatt uvisst om innbytteordningen vil bli tilgjengelig også her til lands.