- Apple vil selge 100.000 iPhone i timen

Tre dager til telefonslipp i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Når Apples iPhone slippes løs på amerikanske forbrukere førstkommende fredag, er det sannsynligvis tidenes mest forhåndsomtalte lansering av et teknologiprodukt.

Tre dager før det braker løs, er det da også i ferd med å bli lett hysteriske tilstander rundt iPod-telefonen. I Apples 172 egne butikker og de 1800 butikkene til mobiloperatøren AT&T er det innført fotoforbud, og betjeningen har fått spesialopplæring.

De mest ivrige kundene er allerede begynt å benke seg utenfor butikkene for å være først i køen og sikre seg et eksemplar (eller flere) av den forgjettede telefonen, ifølge Macworld.

For kø blir det. The Street anslår at det kan bli solgt så mye som 100.000 iPhone-enheter i timen det første døgnet den er i salg.

Alle butikker som skal selge iPhone stenger klokken 16.30 lokal tid fredag, og åpnes så igjen for iPhone-hysteriet fra kl. 18 til 22. Men en gjennomsnittlig utsalgspris på 550 dollar, regner The Street med at Apple kan klare å selge 400.000 enheter til en samlet omsetning på 216 millioner dollar, eller omlag 1,3 milliarder kroner, bare i løpet av denne første, hysteriske kvelden.

Og dette tallet inkluderer ikke nettsalget...

HØYE HÅP: Nå anslås det at det vil bli solgt bortimot 100.000 iPhone-telefoner i timen dagen den legges ut for salg. Det har neppe Apple-sjef Steve Jobs noe mot. Foto: TONY AVELAR / AFP
HØYE HÅP: Nå anslås det at det vil bli solgt bortimot 100.000 iPhone-telefoner i timen dagen den legges ut for salg. Det har neppe Apple-sjef Steve Jobs noe mot. Foto: TONY AVELAR / AFP Vis mer
GJØR SEG KLARE: Det er innført fotoforbud i Apple-butikkene i USA, og de ansatte klargjøres for salgsstarten. Her er en kjempereklame for iPhone på plass i en Apple Store i New York.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer