Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Apples nye operativsystem slippes fredag

Snow Leopard foran skjema.

NYTT OS: Den nye utgaven av Apples operativsystem, kalt Snow Leopard, slippes fredag. Foto: APPLE
NYTT OS: Den nye utgaven av Apples operativsystem, kalt Snow Leopard, slippes fredag. Foto: APPLE Vis mer

(Dagbladet.no): Apple-ryktebørsen hadde rett: Apple slipper den nye versjonen av operativsystemet Mac OS X, kalt Snow Leopard, førstkommende fredag.

Det var opptrinnelig ventet at slippet ville finne sted i september, men nyheten kommer altså noen dager tidligere enn forventet. Det kunngjør Apple i en pressemelding.

Nesten alt i det nye OSet er overhalt. Men i motsetning til ved de fleste tidligere oppgraderingene av OS X, er de store nyhetene vanskelige å få øye på.

Ved siden av innebygget Exchange-støtte og at Finder, Mail, kalenderprogrammet iCal, direktemeldingsklienten iChat og nettleseren Safari utnytter Snow Leopards støtte for 64 bitsprosessorer, er det mest snakk om en lang rekke små forbedringer under panseret. Resultatet skal ifølge Apple være et raskere og mer responsivt operativsystem.

Oppgradering til Snow Leopard koster 269 kroner for eksisterende OS X-Leopard-brukere.

Artikkelen oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling