DEBATT

Debatt: Strømprisen

Aprilsnarr fra Frp?

Mye tyder på at Frps nestleder har vært litt for lenge borte fra norsk politikk.

IMØTEGÅR FRP: - Den økte strømprisen i vinter har gjort at gjennomsnittsfamilien går i minus på fem år med Frp i regjering, skriver Rødt-leder Bjørnar Moxnes i dette innlegget. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
IMØTEGÅR FRP: - Den økte strømprisen i vinter har gjort at gjennomsnittsfamilien går i minus på fem år med Frp i regjering, skriver Rødt-leder Bjørnar Moxnes i dette innlegget. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Frp's nestleder fortsetter sin uredelige argumentasjon i debatten om strømpriser og kraftkabler i Dagbladet 1. april. Det er nesten så man skulle tro det var aprilsnarr. Slik er det dessverre ikke.

Jeg merker meg at Ketil Solvik-Olsen ikke på ett eneste punkt tilbakeviser det som var hovedpoenget i mitt innlegg: Rødt har konsekvent forsøkt å stanse nye eksportkabler av strøm til utlandet, og Frp har konsekvent stemt imot våre forslag.

Solvik-Olsen skriver at jeg later som om regjeringa ikke har gått inn for økt bostøtte for å møte høye strømpriser. Når jeg ikke omtaler bostøtten med et ord, er dette en pussig anklage.

Men det gir meg heldigvis en anledning til å oppklare, for mye tyder på at Frps nestleder har vært litt for lenge borte fra norsk politikk. Rødt foreslo nemlig allerede i januar en ekstraordinær utbetaling av bostøtte, som strakstiltak for noen av de som rammes hardest av økte strømpriser. Da ble det nedstemt av regjeringspartiene. Det er bra regjeringa kjente presset og snudde. Men ventetida skulle vært unngått, av hensyn til de som måtte gå gjennom vinteren under stort økonomisk press.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer