UFIN VALGKAMP: Høyre er redd for at Arbeiderpartiet igjen vil drive skitten valgkamp. Her Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UFIN VALGKAMP: Høyre er redd for at Arbeiderpartiet igjen vil drive skitten valgkamp. Her Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ap's skitne valgkamper

Grunnen til at vi anklager Ap for skitne valgkamper igjen og igjen, er at de driver skitne valgkamper, igjen og igjen.

Meninger

Bent Høie utfordrer Jonas Gahr Støre på hva slags valgkamp Ap vil føre, etter at Arbeiderpartiet den senere tiden blant annet har anklaget Høyres politikk for å skape grobunn for terror og hevdet at regjeringens likestillingspolitikk skaper bedre grobunn for voldtekt.

Gahr Støre vil ikke svare. Ap's Torstein Tvedt Solberg prøver seg heller på et motangrep, for å unngå å svare på om dette er nivået de vil legge seg på i valgkampen. Motangrepet er en klassisk avledningsmanøver ved å si at dette har Høyre sagt før og spør om Høyre er redd for politisk debatt.

Henrik Asheim (H)
Henrik Asheim (H) Vis mer

Svaret er at det er politisk debatt vi etterspør – men vi mener den må være innenfor anstendighetens grenser. Skal vi tolke Ap dithen at de mener anklager om at vår politikk skaper grobunn for terror og voldtekt er innenfor anstendighetens grenser?

Men det er helt riktig at vi har advart om skitten valgkamp før, f.eks. i 2013. Poenget er jo at vi fikk rett.

Her er bare litt av det Ap advarte mot i 2013-valgkampen:

• Høyre vil tvinge kvinner til å bære frem fostre uten hjerne

• Det vil bli enda vanskeligere å komme ut av skapet dersom det blir en borgerlig regjering.

Avisdød som følge av borgerlig politikk

Stopp i fredsmegling med ny regjering

Thatcher-helse

Høyere boligrente med Erna

Eksplosjon i sexsalg med en Høyre-regjering

Frykter Widerøe-katastrofe

• Blåblått vil strupe integreringen

Ap må gjerne svare vår utfordring med at «dette har Høyre sagt før». Men det er like fullt ikke et svar på om Ap vil fortsette å drive skitten valgkamp – eller om oppfordringen fra partiets nestleder om å sverte regjeringen består. Men noen ganger er ikke-svar likevel svar nok.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.