Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aqua fikk seks Grammyer

KØBENHAVN (Dagbladet): Tårene og maskaraen rant fra Aqua-Lene da hele Danmark hyllet Ramnes-jenta under den danske Grammy-utdelingen i går kveld. Aqua gjorde rent bord under festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er det største vi har opplevd. Ikke i våre villeste fantasier hadde vi drømt om dette, sa Lene til Dagbladet etter det direktesendt showet.

Folk sto på stolene og jublet hver gang Aqua måtte fram for å ta imot sine priser.

- Det er jeg som skal begynne å takke her. Og jeg vil bare si takk for all støtte. Takk til familien, venner, takk til hele det langstrakte Danmark, sa Lene gråtende - før hun kastet seg i armene på René Diff. Det var han som oppdaget Ramnes-jenta på Casino for fire år siden.

Dette sa hun etter hun fikk den første prisen. Siden gikk det slag i slag.

Danskene elsker Lene og Aqua.

Maks uttelling

Aqua stakk av med flesteparten av prisene de var nominert i: Lene & co ble kåret til årets danske band og årets nye danske navn. «Aquarium» ble kåret til årets danske album og årets danske poputgivelse, mens «Barbie Girl» ble kåret til årets danske hit. «Barbie Girl»-videoen ble også kåret til årets video - og mennene bak kameraene ble kåret til årets produsenter. Og da kunne de ikke få flere priser. For danskene har en regel om at ingen kan vinne mer enn seks Grammyer samme år.

Men i tillegg fikk de Danmarks Radios radiopris og Tuborgs pris - der det danske folk har vært juryen.

Da var det nesten bra at Lene ikke ble kåret til årets danske sangerinne. Både Aqua-Lene og røros-jenta Christiane Undhjem i den dansknorske trioen YouKnowWho var nominert til prisen - selv om ingen av dem er danske!

Beskjeden

- Misunnelig? Nei - Lenes suksess er bare fantastisk morsom. Jeg er glad for at de har oppnådd dette. Det er virkelig flott - og knallhard jobbing, fortsetter Christiane, som mener YouKnowWho har mye å lære av Aqua.

- Fenomenalt pågangsmot. Totalt 13 millioner plater og singler har Lene Nystrøm, René Diff, Søren Rasted og Claus Noreen solgt av «Aquarium» i løpet av 1997. De danket ut Spice Girls i England, og de har vært - og er fortsatt - på topp på alle anerkjente hitlister i både Asia, Europa og Amerika. Og alt skjedde i det Herrens år 1997.

Dagbladet møtte Aqua tidligere på dagen i går, men de var ikke villige til å fortelle om forventningene før utdelingen.

- Det er vel en sjanse for at vi får en Grammy for årets poputgivelse, antydet Søren Rasted beskjedent på forhånd. Seint i går kveld hadde Sørens spådom nesten også fortjent premie - i underdrivelse.

Feiret

I natt feiret Aqua sin egen suksess sammen med det som kan krype og gå av mennesker i dansk musikkbransje.

- Ja, jeg hadde nok blitt noe skuffet hvis de ikke hadde fått en eneste pris. Men de har nådd så mange mål nå at... Jeg vet ikke om vi helt har skjønt dette, sier Tore Nystrøm, far til Lene, som sammen med kona Berit kom til København fredag kveld for å møte sin datter. De så Grammy-showet fra beste plass i den store K.B. Hallen sammen med Linn Kristiansen og Arild Sverstad Haug.

- Det er bare ett ord som kan beskrive denne følelsen. Dette er stort. Fantastisk. Jeg finner ikke annet ord, sier mamma og pappa Nystrøm til Dagbladet.

GLEDESTÅRER: Danskene elsker Aqua, som tok hele seks danske Grammyer under utdelingen i København.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!