Aqua-Lene flytter

Lene Nystrøm (24) har meldt flytting fra Ramnes i Vestfold til London. Hjemkommunen taper imidlertid ikke popstjernens skattekroner for 1997, siden flyttemeldingen ikke ble levert og godkjent før 1. november i fjor.

- Jeg kan bekrefte at hele bandet nå har meldt flytting til London, sier Niklas Anker i Universal Music i København til Dagbladet.

Flyttingen kan imidlertid sørge for at den lille kommunen Ramnes ved Tønsberg taper Aqua-Lenes skattekroner. Kommunen vil imidlertid nyte godt av hennes popsuksess i 1997, og muligens også for hele eller deler av 1998.

Etter hva Dagbladet kjenner til er flyttingen gått i orden først nå i løpet av de siste dagene.

- Aqua flytter til Storbritannia fordi det er Universal Music International i London som nå tar seg av koordineringen av videre satsning. Jeg tror dessuten det skal bli godt for dem å finne seg et hjem. De har bodd på hotell i ett år, og det er slitsomt i lengden, sier Anker, som har stått bandet svært nær de siste årene.

Bandet har hittil solgt ni millioner av debutalbumet «Aquarium» samt sju millioner singler verden over, og til uka fortsetter bandet promoturneen i Asia og Australia. I morgen er bandet i Frankrike, torsdag er de med på grammy-utdelingen i Tyskland, før turen går til Singapore, Australia, New Zeland og Thailand. Aqua kommer tilbake til Danmark 29. mars og da vil bandet jobbe med det nye albumet samt livekonseptet for sommerens ti konserter.

I går fortalte Aqua om konsertene i Danmark, som arrangeres i samarbeid med den danske muskelsvinnforeningen samt hovedsponsoren Tuborg. Det er planlagt i alt ni friluftskonserter rundt om i Danmark fra 10. til 19. juli. Oppimot 60000 personer er det plass til på gratiskonsertene, der flere danske artister og band vil være med.

22. august spiller Aqua i Oslo Spektrum.