Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aqua-Lene rir igjen

Man bør helst være i slekt med Lene Nystrøm for å kunne påstå at verdenspremieren på Aqua Live er en overbevisende musikalsk affære. Men show, humør og kitschy sceneklær vet Aqua-Lene og hennes danske drenger alt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aqua har gjort flere hundre tv-show det siste året ved hjelp av playback, men de har aldri beveget seg ut i det krevende live-formatet. Ikke før nå. Og det kan vi godt forstå.

For det første er ikke gruppas euro-dance laget for å framføres med levende instrumenter. Og for det andre er Aqua først og fremst popstjerner, ikke musikere. Men det er utrolig hvor langt man kommer her i verden med et spektakulært show og en sjarmerende sceneopptreden.

Svak stemme

Lenge sto man der ute på festivalplassen og funderte på slakttitler som «Mageplask for Aqua» og «Aqua på dypt vann».

Aqua brukte nemlig ikke mange minuttene på å vise at de har sine klare begrensninger som liveorkester. Mange av grunnrytmene ligger fortsatt på boks, samtidig som Lene Nystrøm hadde problemer med å komme både høyt og lavt, og synge med kraft på gruppas trolig beste låt, «Turn Back Time». I «Dr. Jones» sang hun direkte surt.

Generelt kan man si om Lene at hun ikke er noe unikum som vokalist, til det er stemmen hennes for svak, men til å konkurrere i popens lettvekterklasse klarer hun seg relativt bra. I går hadde hun også god hjelp av tre dyktige kordamer.

Smakløst

Lene og Aquas frontfigur nummer to, René Dif, er heller ikke verdens heftigste dansere. Som popstjerner med respekt for seg selv er de imidlertid svært gode til å posere. Og dette pluss mye hopp & sprett, gjør at man står der og tygger tyggis med et smil om kjeften og sier til seg sjøl: Hitlistemusikk er da en ganske morsom ting. Aqua er proffe popstjerner, de har tunga godt plassert i kjaken og de prøver ikke på noe annet enn å lage enkel underholdning for småbarn - og for voksne som er klare for å koble ut hjernen en stakket stund.

Koble ut hjernen må også vår egen Aqua-Lene ha gjort når hun valgte ut kveldens andre kostyme. Slør og haremsdrakt gjorde seg svært dårlig i denne sammenhengen, spesielt når Lene fiklet forførerisk med skjørtet og meldte «drenger, kan dere like litt indisk også?».

Da kledde vår egen popprinsesse fra Ramnes den innledende cowboyhatten langt bedre.

Bomber og granater

Selv om man blir slått av at Aqua må lengte litt tilbake til tv-verdenens trygge playbackseanser, er showaspektet utnyttet til fulle på bandets nye konsertturné.

I Esbjergs ettermiddagssol var det ikke brått alle effektene som kom til sin rett, men ingen skal beskylde Aqua for å være spesielt gjerrig på bomber, flammer og scenekulisser. Et par av gutta må ha vært Kiss-fans i barndommen.

Her smalt det i ett sett, Lene og René forsvant ut på hvert sitt podium over hodene på publikum, og på ekstranummeret «Roses Are Red» hadde de to jammen fått seg hver sin huske også. Bak et uvanlig tykt røykteppe dukket de to opp i hver sin megahuske. Et verdig punktum på en konsert med et band som konsekvent dyrker det som er show og moro, og minst like konsekvent holder seg substans-frie.

Om du får høre alle hitsene når Lene & co inntar Oslo Spektrum 22. august? Selvfølgelig: «Barbie Girl», «Lollipop», «My Oh My», «Be A Man», «Good Morning Sunshine» og så videre...

# Håkon Moslet

ENDELIG LIVE: Ironi og glimt i øyet gjør at Aquas første live-show holdes oppe, mener vår anmelder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!