Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aqua-Lene som supermodell

Dette er bildene som skal selge Norges største pop-suksess, Aqua-Lene, som profesjonell fotomodell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første bildene av pene Modell-Lene, som Dagbladet i dag presenterer, er tatt for tre uker siden av den kjente danske modellfotografen Robin Skjoldborg.

Bildene skal nå vises for potensielle kunder, som må belage seg på å bla opp en klekkelig sum for å få henne som modell. Lene Nystrøm har ikke stilt opp i reklame før, og Peter Damgaard i modellbyrået 2pm bekrefter at han vil sette en høy pris på henne.

Samtidig er pop-suksessen fra Ramnes i Vestfold akkurat ferdig med fotograferingen til sin første moteserie, som vil komme i et av de første numrene av bladet Elle. Oslo-fotografen Bjørn Opsahl står bak bildene.

- Lene er en kjempeflink modell. Hun er gjennomført nysgjerrig og er totalt til stede. For meg virker hun som den fødte stjerne, sier Bjørn Opsahl til Dagbladet.

Forhandler

Damgaard bekrefter overfor Dagbladet at selskapet er inne i forhandlinger med en større kunde om den høyt profilerte Ramnes-jenta, men vil ikke ut med hvem som er kunden.

Selv om Aqua-Lene ikke har de ideelle modellmålene, er riften om henne stor. Lene er bare 1,69 høy, og de øvrige vitale målene er 85-60-85, reklamerer modellbyrået med.

- Jeg ser ikke på meg selv som modell, jeg er Lene, sa hun til Dagbladet da hun i forrige uke var på byen sammen med Bjørn Opsahl.

For Lene, som til daglig bor i en luksusvilla i Hornbæk utenfor København, bedyrer at det er Aqua som har førsteprioritet.

- Musikken er det viktigste, sier popsangeren.

God for 50 millioner

Og at musikken frister mest, er ikke vanskelig å forstå. Det hevdes at 25-åringen, som skatter til London, er god for bortimot 50 millioner kroner etter Aquas eventyrlige suksess. Gruppa har solgt langt over 13 millioner eksemplarer av sitt debutalbum «Aquarium» og over ti millioner singler.

Salg av plater og diverse Aqua-effekter fører vel én million kroner på kontoen i måneden for Nystrøm.

Selv ønsker Lene Nystrøm for tida å holde en lav profil, i og med at en ny Aqua-plate er på vei. Niclas Anker, mannen som oppdaget Aqua, sier til Dagbladet at platen ventes å være klar mot slutten av dette året, eller tidlig i år 2000.

- Så godt som alle låtene er ferdigskrevet. Det har vært jobbet mye med platen den siste tida, sier Anker.

Men det har åpenbart også vært tid til å koble av innimellom jobbing i plate- og fotostudio. Til Ekstra Bladet sier hun: - Hva jeg ellers holder på med om dagen? Jeg går og baker boller, og gjør helt alminnelige ting, som andre mennesker.

NY UTGAVE: Lene er samme jenta som før, men hun er dresset opp for modellbilder. Ikke verst.