- Aqua? Nei takk!

Aqua er «rosinen i pølseenden» på Roskildefestivalen. Bandet kan holde seg på Hit Awards, mener Quart-arrangørene.

- Ingen Aqua her nei! skriver festivalsjef Toffen Gunnulfsen på Dagbladet.nos debattforum /meninger.

Ødeleggende for ryktet

Pressesjef Pål Hetland forklarer:

- Aqua er ikke vår greie. Om vi hadde basert oss på slike band, hadde vi nok vært rikere og større i dag, men vi ville hatt et dårlig omdømme. Vi har ikke noe i mot super-kommersielle artister, men skulle vi hatt Aqua, kunne vi like godt tatt A1, Spice Girls og alle de andre i slengen, forteller Hetland til Dagbladet.no

- Og den type musikk vil vi gjerne overlate til arrangementer som Hit Awards.

- Musikken passer ikke oss. Vi har en kosekvent profil på festivalen vår. Hadde vi fått tilbud om Aqua hadde vi sagt nei, sier Hetland

Robbie Williams? Ja takk!

Med den gamle smør-sjarmøren Robbie Williams er det annerledes stilt.

- Hadde Robbie Williams sagt ja til Quart, hadde det vært overkult. Dessverre ville han ikke komme hit, jeg vet ikke hvorfor. Han kommer jo på Roskilde. Han er et rock-ikon, som vi svært gjerne ville hatt, sier Hetland, som likevel har fått spikret en hel del gode artister til årets festival.

Roskilde digger Aqua

På hjemmesiden til Roskildefestivalen blir den norsk-danske gruppa presentert som «rosinen i pølseenden».

I følge Aquas hjemmeside har gruppa tre ganger motvillig måttet takke nei til å opptre på den prestisjefylte festivalen.

I år avslutter bandet festivalen søndag 1. juli, med konsert på den store scenen. Programmet til Roskilde er nå klart, med 150 band plakaten. Foruten Aqua spiller tung- og lettvektere som Robbie Williams, Neil Young, Nick Cave, Bob Dylan og Guns n'Roses.

- Roskilde har et svært stort publikum og mange flere scener å fylle. Det er nok grunnen til at de tar slike artister. Roskilde har ikke en like klar profil som oss lenger, men det er mange bra artister som kommer dit også, avslutter Hetland.